IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“DŽABA VAM VAŠE PARE, JA OVCE NE DAM”: ADNAN “zlatni dječak” iz Bosne ODUŠEVIO REGION, nevjerovatno je ŠTA RADI… (foto, video)

Sa samo pet godina Adnan je počeo da čuva ovce. Za svoj prvi džeparac kupio je sebi jagnje, a od jednog jagnjeta do trinaeste godine uspeo je da napunio cio tor…

KALESIJA- Tojšići: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12: IV-2023, 00: 44…  “DŽABA VAM VAŠE PARE, JA OVCE NE DAM”: ADNAN “zlatni dječak” iz Bosne ODUŠEVIO REGION, nevjerovatno je ŠTA RADI… (foto, video)

VRIJEDAN DJEČAK IZ MALOG SELA IZ BOSNE ODUŠEVIO HILJADE LJUDI! Adnan (14) otkrio na šta troši svoj DŽEPARAC…

Nešto simpatičnije ne pamtim da sam gledao; Roditelji treba da budu ponosni, svaka čast za ovog momka, ne pamtim kad sam zadnji put ovako uživao gledajući neku reportažu, zlatnog dječka majko mila; Toliko pametu u mladom dejtetu još ne vidjeh, kapa do poda, rijetko se viđa ovako vrijedan i pametan momak… samo je dio komentara na priču o tada malom čobanu Adnanu Kuraliću (14) iz mijesta Tojšića u blizini KALESIJE u Bosni.

Adnan Kuralić (14) je sa samo pet godina počeo da čuva ovce. Za svoj prvi džeparac kupio je sebi jagnje, a od jednog jagnjeta do trinaeste godine uspio je da napunio cio tor.

Kako je rekao za tv “Tatabrada”, kada je svoje ovce prvi put prodao, plakao je, ali je i našao način da ponovo zaradi i kupi nove.

Kako je ispričao ovaj mladi čobanin, sa ovcama ima mnogo posla, ali jagnjenje mu nije predstavljaki problem.

– Većinom dođem, ona se sama ojagnji. Nemam problem što se tiče nji- rekao je Adnan.

Dobra zarada od čuvanja ovaca

Čitaj još:   NOVE TENZIJE NACIONALISTA U CRNOJ GORI: Ponovo zapaljen transparent "Danilovgrad je uz Cetinje"... (foto i video)

Kako je naveo, prvo jagnje kupio je za 100 maraka koje mu je dao djeda sa mamine strane.

– Prije sam imao jednu ovcu, đedo mi je dao 100 maraka da kupim janje. Od tog janjeta skupilo se pet, šest ovaca. I drugi djed je imao ovce i ja sam ih s njim ponekad čuvao i kao nagradu mi je znao dati jagnje…

Kad se djed razbolio, htio ih je prodati i dao mi novac da prodam i svoje i njegove. Ja sam došao kući i plakao i onda sam došao i bacio im one pare:

“Džaba vama vaše pare, ja ovaca ne dam”. Ipak sam ih morao prodati, ali onda sam kupio junicu da othranim tele. Ponovo sam skupio novac i povukla me želja za ovcama. Kupio sam tri ovce i malo pomalo one se tako jagnjile i sad ih ima dosta, od njega sam uzeo i za tor i čobanice…– ispričao je on.

Sada ima oko 33 ovce o kojima se brine svakodnevno, a njegova priča oduševila je gledaoce iz cijele regije.

Adnan je otkrio i da uz sve obaveze pronađe vremena za igru, međutim muči ga što se, kako kaže, nema s kim igrati.

– Ma svi su na onim telefonima. Imam i ja telefon, ne kažem da ga nemam, ali oni su ovisnici o onim telefonima– kaže Adnan kroz smijeh.

Adnan je iskreno odgovorio i na pitanje o školi.

– Pa da kažem, nije ni najbolje, a nije ni najgore– rekao je Adnan i za kraj pozdravio sve svoje nastavnike i razrednicu.

Reakcije na Adnanovu priču ne prestaju se sijevati.

Čitaj još:   DRAMA U SARAJEVU: Korisnica GERONTOLOŠKOG Centra zaražena, svi uposleni moraju na tesiranje... (foto)

“Najjača reportaža na Jutjubu. Mali ne da je simpatičan i pametan, nego je presimpatičan i pravi mali mudrac. Nešto simpatičnije ne pamtim da sam gledao”, “Dijete drago, svaka ti čast. Ti si primer za mnogo starije mladiće. Blago majci koja te rodila”, Svaka čast, Adnane!

Slobodan, pričljiv i jako pametan dječak. Bog ti podario zdravlje, lijep i uspješan život”, samo su neki od komentara, prenosi Klix.

BONUS VIDEO: Prodao pa se pokajao: “Džaba vama vaše pare, ja ne dam ovaca!”

izvoz klix.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more