IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIMCI UŽASA: “Rusi odrubili glave i nabili na kolac Ukrajinske zarobljene VOJNIKE u Bahmutu…” (foto, video)

Dva videa podijeljena su putem proruskih kanala društvenih medija koji prikazuju odvojena odrubljivanja glava ukrajinskih vojnika. Na internetu su također objavljene zasebne slike glave ukrajinskog vojnika nabijene na kolac…

BAHMUT: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 12: IV-2023, 15: 44… SNIMCI UŽASA: “Rusi odrubili glave i nabili na kolac Ukrajinske zarobljene VOJNIKE u Bahmutu…” (foto, video)

Na internetu su se pojavila dva snimka koja pokazuju kako ruski zločinci u Bahmutu odrubljuju glave ukrajinskih zarobljenika. Nakon objave snimka reagovao je i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

Zapadni analitičari smatraju da su plaćnici iz grupe Wagner odgovorni za zločine, koji su se vjerojatno dogodili u blizini opkoljenog grada Bahmuta .

Dva videa podijeljena su putem proruskih kanala društvenih medija koji prikazuju odvojena odrubljivanja glava ukrajinskih vojnika. Na internetu su također objavljene zasebne slike glave ukrajinskog vojnika nabijene na kolac.

  • Postoji nešto što nitko na svijetu ne može ignorirati: kako lako te zvijeri ubijaju. Nećemo ništa zaboraviti. Niti ćemo odati ubojice. Za sve će biti zakonske odgovornosti. Poraz terora je nužan – kazao je Zelenski.

Ubrzo nakon što su se videosnimci pojavili u utorak navečer, Andriy Yermak, šef kabineta ukrajinskog predsjednika, objavio je da će svi odgovarati.

Glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne agencije GUR opisao je video kao čin ruskog namjernog psihološkog rata protiv Ukrajine.

  • Cilj ovog snimka je između ostalog demoralizirati ukrajinske oružane snage i posijati paniku– rekao je Andrij Jusov za ukrajinsku televiziju. Ti javno prikazani zločini imaju cilj zastrašiti i vlastite vojnike. Kao u Ne pomišljajte na predaju jer vam u ukrajinskom zarobljeništvu učiniti isto što i mi ukrajinskim ratnim zarobljenicima– kazao je Jusov.
Čitaj još:   BEČ: SRBIN PRETUKAO ŽENU DOK JE ŠETALA PSA...

Ruski telegram kanali tvrde da je video snimljen u blizini Bahmuta.

Drugi snimak prikazuje živog ukrajinskog vojnika, identificiranog žutom taktičkom vrpcom, kako se bori na podu dok mu Rus pokušava odrubiti glavu. Rusi na snimci drže ukrajinski taktički prsluk prema kameri, pokazujući oznaku koju nose pripadnici kijevskih oružanih snaga.

Na posao, braćo, čuje se ruski glas.

  • Slomi mu kičmu, zar nikad nisi odrezao glavu?

Na kraju isječka čuju se klici Ukrajinčevoj obezglavljenoj glavi podignutoj prema kameri. Snimak je vjerojatno nastao prošlog ljeta s obzirom na količinu zelenog lišća oko mjesta brutalnog ubojstva.

Institut za proučavanje rata, think-tank sa sjedištem u SAD-u, ranije ove sedmice napisao je Wagnerove snage nastavljaju činiti ratne zločine odrubljivanjem glava ukrajinskim vojnicima u Bahmutu.

  • Ruski korisnici društvenih medija objavili su snimke koje navodno prikazuju ostatke glave ukrajinskog vojnika na šiljku na neodređenom području u Bahmutu.
Čitaj još:   ČLANOVI VELJINE GRUPE "PROPJEVAĆE" I O UBISTVU POZNATOG ADVOKATA? (foto)

Borci iz Wagnerove skupine Jevgenija Prigožina imaju dugu historiju brutalnih ubijanja pripadnika protivnika, kao i vlastitih trupa.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, na internetu se pojavio niz video snimaka koji prikazuju Wagnerove trupe kako ubijaju dezertere maljem, što je potpis njihove brutalnosti.

Iz etičkih razloga nećemo objaviti užasavajući snimak.

BONUS VIDEO: Horrible footage! Ukrainian close combat kills 570 of Russian soldiers in a trench near Bakhmut

izvor HAZAT.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more