Regija

GRMI, PUŠE, PADA: Oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, na planina snijeg, vrijeme koje se očekuje narednih dana je… (foto)

Na vrhovima planinana slab snijeg, Vjetar slab istočni i sjeveroistočni, Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 17 °C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 16: IV- 2023, 08: 44… GRMI, PUŠE, PADA: Oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, na planina snijeg, vrijeme koje se očekuje narednih dana je… (foto)

Narednih 15 dana u Bosni se očekuje pretežno oblačno, vjetrovito, i nestabilno vrijeme uz slabe i povremene padavine. Većinom se prognozira kiša, dok se u utorak i srijedu očekuje slab snijeg i u nižim predjelima Bosne. U Hercegovini se prognozira stabilnije vrijeme bez padavina te umjereno oblačno i vjetrovito sa jakom do olujnom Burom samo tokom ponedjeljka i utorka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Ivan Sedlo 3, Sokolac 4, Livno 5, Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 9, Neum 11, Trebinje 18.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Jutarnja temperatura oko 5, a dnevna oko 12 °C, navodi se u vremenskoj prognmozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nedjelja 16.04.2023. godine
Tmurno i prohladno vrijeme uzrokovaće lošije raspoloženje kod većine populacije. Hronični bolesnici i meteoropate povremeno će imati nešto jače tegobe tokom dana. Uz više padavina, opšta slika će biti lošija u Hercegovini i na zapadu, u centralnoj i istočnoj Bosni ljepša, pretežno zbog stabilnijih perioda prije podne. Sa noćnim satima posvuda je izgledno dodatno pogoršanje biometeoroloških prilika.

Ponedjeljak 17.04.2023. godine
Tmurno vrijeme, uz padavine i zahlađenje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i većim dijelom dana posvetiti pažnju odijevanju. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U utorak oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna od 10 do 16°C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 12, a dnevna od 9 do 18°C.

izvor iBalkan.nt

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

8 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

9 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

10 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

20 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

20 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

20 sati ago

This website uses cookies.