IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: SESTRE HADŽERA I HAFSA POLOŽILE HIFZ: LJUBAV PREMA KUR’ANU NIKADA NIJE BILA UPITNA… (foto, video)

Sestre Hadžera i Hafsa Bećirović iz Novog Pazara, polaznice Škole Kur’ana Časnog i Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, u prostorijama škole Kur’ana su pred kraj mubarek mjeseca ramazana preslišale posljednje kur’anske ajete pred svojom muhafizom hfz. Amelom Aličković.

Hadžera je studentica druge godina FIS-a, a Hafsa je na master studijama FIS-a.

Hafsa i Hadžera su učinile izrazito ponosnim svoje roditelje, oca Mirsada i majku Mersadu, koja je prisustvovala ovom svečanom činu.

Ovo je tek prvi ciklus učenja Kur’ana Časnog napamet, a pred njima je intezivno pripremanje za polaganje hifza pred komisijom za hifz Mešihata IZ- e u Srbiji.

Sestre Bećirović učenjem Kur’ana zadivile su sve uoči Lejletul- kadra.

Gostujući na Sandžak televiziji kazale su da su u tim trenucima jedna drugoj bile najveća podrška.

  • Put nije lahak, ali uz dobru podršku i motivaciju čak i one najteže prepreke mogu da se savladaju. Tako da zasigurno, zajedno, rame uz rame postigle smo ovaj uspjeh koji je milost od našeg gospodara, jer da nije bilo njegove milosti, ne bi bilo ovo kako jeste – rekla je Hafsa Bećirović.
Čitaj još:   ŠOU: "GAZDA" bacao pare igračima sa tribina! (foto i video)

U školu Kur’ana krenule su od njenog osnivanja, a veza i ljubav prema Kur’anu nijednog trenutka nije bila upitna. S druge strane Hafsa Bećirović ističe, da Kur’an nije učila sa ciljem da postane hafiza, jer joj je u tom trenutku bilo to neprihvatljivo.

BONUS VIDEO: Sestra Bećirović hafize Kur'ana

izvor: hajat.ba

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more