IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNA NESREĆA U BIH: Vatrogasci rezali automobil kako bi spasili unesrećene… (foto)

Teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali jedno putničko i jedno teretno vozilo.

VITEZ: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 29: IV- 2023, 09: 34… STRAVIČNA NESREĆA U BIH: Vatrogasci rezali automobil kako bi spasili unesrećene… (foto)

Formirana je kilometarska kolona vozila, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a SBK, članovi Hitne pomoći kao i PVB Vitez koji su rezali putnički automobil kako bi pomogli unesrećenim osobama.

Naime, nesreća se desila jutros oko 6:00 sati. U ovoj tragičnoj nesreći su učestvovali teretno vozilo i putnički automobil.

Kako je potvrđeno za Hayat.ba povrijeđeno je troje ljudi – jedno je sa teškim tjelesnim povredama, a dvoje sa lakim. Uviđaj je u toku.

Na vozilima je pričinjena veća materijalna šteta, a putničko vozilo je u stanju neprepoznatljivosti.

Crna-Hronika

Stanje na putevima u Bosni i Hercegovini

Počeo je produženi praznični vikend tako da je već u ranim jutarnjim satima zabilježen pojačan promet vozila prema jugu. Trenutno se kolona prema jugu formira već na dijelu autoceste Tarčin-Bradina. I dalje tokom dana očekujemo pojačan promet vozila kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Čitaj još:   Vozi bicikl na mlazni pogon...

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more