IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HOROR: ”NOĆNI VUKOVI” NAJAVILI PROLAZAK KROZ SRBIJU… (foto)

Moto klub blizak Kremlju „Noćni vukovi“ najavio je da će početkom maja proći i kroz Srbiju u sklopu svog putovanja koje je planirano da se završi u Berlinu.

Bajkeri moto kluba, koji je pod sankcijama EU i SAD, krenuli su 29. aprila na putovanje nazvano „Putevi pobjede“ u sklopu kojeg planiraju da prođu kroz nekoliko gradova Rusije i Ukrajine, a potom da vožnju nastave kroz Evropu i završe je u Njemačkoj, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Moto klub, kao i njegov osnivač i vođa, Aleksandar Zaldostanov poznatiji kao „Hirurg“, dodati su na listu sankcija EU u julu 2022. godine zbog podrške invaziji na Ukrajinu.

SAD su moto klub na listu sankcija stavile u decembru 2014.

Srbija se nije uskladila sa evropskim sankcijama protiv Rusije, niti primjenjuje američke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nije bilo dostupno za hitan komentar i odgovor hoće li dozvoliti „Noćnim vukovima“ da uđu u Srbiju i prođu kroz zemlju.

Informaciju da je Srbija na ruti moto kluba objavio je na društvenim mrežama vođa motociklističkog maratona i član moto kluba Andrej Bobrovski.

Kako se vidi u objavi, planirano je da 2. maja, u sklopu treće faze pod nazivom „Evropa – Balkan“, klub startuje iz Pirota, na jugoistoku Srbije.

Čitaj još:   HOROR: Rodbina i prijatelji oteli iz bolnice umrlog skupa sa krevetom... (foto)

Pirot se nalazi na 30 kilometara od granice sa Bugarskom, koja je članica EU i primjenjuje evropske sankcije. Moto klub nije javno najavio da li će učesnici u Srbiju pokušati da uđu iz Bugarske.

RSE je poslao upit moto klubu, ali odgovori nisu stigli do objave ovog teksta.

Nije poznato ni koja država je u planu bajkerima nakon Srbije.

Bajkeri su ranije najavili da planiraju da do 1. maja stignu do grada Volgograda, nekadašnjeg Staljingrada, mjesta krvave bitke između sovjetskih i njemačkih nacističkih trupa koja je označila prekretnicu u Drugom svjetskom ratu.

Bajkeri će nastaviti put ka regionu Donbasa na istoku Ukrajine, poprištu teških borbi, gdje će, kako navode, podijeliti humanitarnu pomoć civilima i ruskim vojnicima.

Aleksandar Zaldastanov, koji sebe opisuje kao prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina, dobio je medalju od predsjednika Rusije za ulogu koju su bajkeri odigrali na Krimu 2014.

Pripadnici „Noćnih vukova“ učestvovali su i na skupovima podrške Rusiji širom Balkana.

Čitaj još:   VUČIĆ KOD MARIĆA NIJE KRIO PANIKU: "Neće valjda Grčka da prizna Kosovo, Albanci hoće da kopaju masovne grobnice u..." (foto i video)

izvor: hajat.ba

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more