IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAŽU JOŠ NIJE GOTOVO: Oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 02: V- 2023, 09: 54… KAŽU JOŠ NIJE GOTOVO: Oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto) 

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima…

U Bosni i Hercegovini do kraja radne sedmice očekuje se uglavnom oblačno vrijeme uz mogućnost kiše, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, prenosi Anadolija.

U Bosni i Hercegovini danas preovladava oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Poslije podne i krajem dana, padavine će oslabiti, a ponegdje i prestati. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od pet do 10, na jugu do 13, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu je jutros pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko osam, a najviša dnevna temperatura oko 17 stepeni, navode iz FHMZ-a BiH.

Oblačno vrijeme s kišom očekuje se i u srijedu. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Čitaj još:   DANAS SUNCE, SUTRA KIŠA, A PREKOSUTRA…: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

utorak, 02.05.2023. godine
Slično kao u proteklom periodu, uz promjenljive biometeorološke prilike i bez izrazitih temperaturnih oscilacija. Povremene padavine pretežno će loše djelovati na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati i uglavnom će se ogledati kroz promjenu raspoloženja, glavobolju, umor, dekoncentraciju. Opšta slika će, usljed stabilnijeg vremena, biti ljepša u istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu, tokom dana bi izraženija južina mogla uzrokovati manje probleme meteoropatama.

srijeda, 03.05.2023. godine
Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. U večernjim satima razvedravanje. Jutarnja temperatura zraka od pet do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Čitaj još:   RED KIŠE I SNIJEGA, I TO SVE DO…: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U petak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od osam do 15, a dnevna od 16 do 22 stepena.

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more