Regija

DANAS NEUGODNO IZNENAĐENJE: Oblačno s kišom i sa lokalnim pljuskovima, vrijeme u narednih 15 dana biće… (foto)

Danas preovladava pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u centralnim, sjevernim i istočnim područjima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrak, 04: V- 2023, 10: 14… DANAS NEUGODNO IZNENAĐENJE: Oblačno s kišom sa lokalnim pljuskovima, vrijeme u narednih 15 dana biće… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Uslovi za slabu kišu postojat će i u petak na prostoru centralne i sjeveroistočne Bosne. U dane vikenda očekuje se umjereno oblačno i djelimično sunčano, uz nešto više temperature zraka.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 18°C i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Sredinom dana slabiji lokalni pljuskovi mogući su na sjeveru, istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko devet.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusa.

četvrtak, 04.05.2023. godine
Tokom prijepodneva ugodnije, potom sa razvojem oblačnosti i nestabilnim vremenom, što će pretežno uticati na lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovati nešto izraženije tegobe. Usljed svježije noći i mirnijeg sna, opšta slika neće biti mnogo lošija u odnosu na protekle dane. Na sjeveru zemlje, osjet sparine bi mogao biti izraženiji u poslijepodnevnim satima. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i slojevito se odjenuti.

petak, 05.05.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u drugom dijelu dana, pretežno zbog viših temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.

Početkom naredne sedmice, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, prognozira se promjenjivo i nestabilno vrijeme sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Planiranje radova na otvorenom, s obzirom na promjenjive vremenske prilike, biće teško organizovati. Nešto stabilnije očekuje se na jugu zemlje.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 6°C i 11°C u Bosni do 15°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 15°C i 21°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

KENANA Strujić- Harbić: Devedesetih smo već prolazili kroz situaciju kakva je danas u PLJEVLJIMA… (foto)

Poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić ocijenila je kako se u Pljevlja vraćaju devedesete godine. "Veoma…

18 minuta ago

TUGA DO NEBA: Na ahiret preselila HALIDA BOJADŽI, majka ubijenih sarajevskih mališana na Sedreniku, pripadnica Armije RBiH… (foto, video)

U Sarajevu je u ponedjeljak u 73. godini prestalo da kuca srce majke Halide Bojadži,…

36 minuta ago

Kladioničarske prevare uzele maha: Prevaranti ZGRNULI MILIONE, jedan grad u BiH je LAS VEGAS… (foto, video)

Kladioničarske prevare u BiH uzele su velikog maha... SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 30,…

40 minuta ago

BABA VIDOSAVA UBIJENA U JAVNOJ KUĆI: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, napala je PROSTITUTKA Silvija, poslije 12 godina izašla na slobodu… (foto, video)

UBISTVO U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU! Silvija usmrtila baba Vidosavu makroa, poslije 12 godina izašla…

2 sata ago

MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U srijedu. 1. maja, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini,…

2 sata ago

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: U epicentru, izmjereno 4,3 po Rihteru- ‘Zatreslo namještaj, zidove, mislila sam da će me regal poklopiti‘… (foto)

Srbiju je jutros pogodio potres jačine 4,3 stepena po Richteru... BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti,…

3 sata ago

This website uses cookies.