IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NANI FATI Orlović će se ispuniti želja da obavi HADŽ: Uplaćen kompletan iznos za putovanje… (foto)

Humanitarna orgnizacija Bošnjaci Frankfurta i dijaspore i web magazin Bošnjaci. net saopćili su da je putem Fondacije Asr na račun Ureda za hadž Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini izvršena uplata kompletnog iznosa namijenjena za svrhe hadža nane Fate Orlović.

Ovom informacijom su, kako ističu, željeli obradovati sve sve sponzore koji su učestvovali u ovoj hediji za odlazak na hadž za nanu Fatu Orlović.

Podsjećaju da zbog epidemije COVID- 19 i ograničenog kretanja starijih osoba nana Fata nije mogla posjetiti Mekku i Medinu.

– Napokon, ove godine su ukinute sve restrikcije, tako da se, hvala Allahu, ukazala prilika da se bošnjačkoj heroini Nani Fati ispuni želja da obavi hadž, umru i da njeno vedro lice ozari Allahov nur, mubarek Kabbe i mubarek mjesta u Mekki i Medini kojima je koračao voljeni poslanik Muhammed, s. a. v. s. Molimo Allaha, dž. š., da Nani Fati podari dobro zdravlje i da bez poteškoća obavi hadž, da joj bude hadž mebrur. Amin! – saopćeno je.

Čitaj još:   IAKO JE IMALA NIJET, NANA FATA NEĆE MOĆI OBAVITI HADŽ OVE GODINE...

Organizatoru su uputili veliku zahvalnost svim sponzorima ove akcije, napomenuvši da je u njoj učestvovalo oko 200 osoba od Švedske do Sjeverne Amerike.

izvor: faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more