IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJKA KOJA JE OTVORILA OČI REGIONU I SRBIJI I POSTALA HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: “Kada smo napali našu braću i sestre iz drugih naroda tokom 90- tih, odmah smo postali bolesno društvo- SAD NAM SE RAT VRATIO KUĆI” (foto, video)

“Tom njegovom tati treba dati 100 godina zatvora. Ne jednu godinu, 100 godina zatvora. A tog klipana treba zatvoriti pod ključ na neku neuropsihijatriju da samo pije vode, da jede soli i hljeba i da tamo leži kao biljka”, rekla je Pejić.

Ana Pejić iz Udruženja građana “Otete bebe Vojvodine” govorila je povodom monstruoznog krvavog pira dječaka Koste Kecmanovića (13) koji je u srijedu 3. maja. 2023. godine ubio devet osoba, od kojih osmero djece u osnovnoj školi u Beogradu.

Pejić je na TikToku objasnila koji je zapravo ključni problem Srbije, navodeći da se rat vratio kući, aludirajući na agresiju Srbije na Bosnu i Hercegovinu i druge republike bivše Jugoslavije tokom 1990- tih godina.

Sve je to posljedica rata. Onog momenta kad smo krenuli 90-tih godina na svoju braću i svoje sestre, na svoju prekrštenu djecu, koja pripadaju drugim narodima, onog momenta smo postali bolesno društvo. Bez razloga, bez osnova, bez ičega uzelo se oružje, ubijalo, ubijalo, ubijalo. I šta se dobilo? Dobio se rat u kući. U svojoj kući. U svojoj okolini. U svojoj školi. Vratio se kući rat. I šta ćeš sada”, napominje Pejić.

Prema njenim riječima, sad će se zataškati jedan slučaj od osam, devet žrtava i društvo ide dalje.

Čitaj još:   BRAVO- Gradski prevoz u Njemačkoj skoro pa za džabe... (foto, video)

“Žao mi je djece naravno. To se ne može opisati koliko je to velika tragedija. Njegov otac, od tog malog, umjesto da ga je upisao na tenis, vodio ga je u streljanu. 

Šta će magarcu od 12, 13 godina znanje o rukovanju oružjem? S kim se vi to spremate da ratujete? Sa mnom? S nama? S kim se vi to spremate u rat? Ja sam napunila 70 godina i u kući nisam imala nijedno oružje, ni ja, ni moj otac ni moj muž, ni moj sin, niko. Šta će vam to oružje. Ne daj bože da dođđe do rata, dobit ćeš oružje.

Oružja će biti. Mali je donio u školu pet šaržera. U svakom šaržeru je bilo po 15 metaka. Dva pištolja je donio. Ja vas pitam – ko bi znao to da promijeni? Izvadi, potroši, upuca, promijeni. Ko je njega tako obučio? Gdje je stajao taj pištolj kad je on tako lako i hladno uzeo? 

Tom njegovom tati treba dati 100 godina zatvora. Ne jednu godinu, 100 godina zatvora. A tog klipana treba zatvoriti pod ključ na neku neuropsihijatriju da samo pije vode, da jede soli i hljeba i da tamo leži kao biljka. Odakle vam pravo da uništavate tuđe živote?”, rekla je Pejić.

Čitaj još:   PES ,,pronašao“ Bošnjaka za upravljačke funkcije... (foto)

Poručila je na kraju Kosti Kecmanoviću: “Nije ti sine pištolj za zamotavanje sarme. Pištolj ne služi za igranje. Pištolj je ozbiljna i opasna stvar”.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more