IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mile DODIK PRIJETI: “Mogu da dovedem 10.000 Srba u SARAJEVO pred neku ambasadu i OHR i da se obračunamo sa strancima” (foto, video)

Ambasade se previše petljaju u BiH. Lažni stranci nam stalno drže neka predavanja- kaže MILE Dodik.

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, četvrtak, 11: V- 2023, 00: 44…  Mile DODIK PRIJETI: “Mogu da dovedem 10.000 Srba u SARAJEVO pred neku ambasadu i OHR i da se obračunamo sa strancima” (foto, video)

Izvještaj Christiana Schmidta (visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, op.a.) koji je dostavljen Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija ne znači ništa, jer nema odluke da je on visoki predstavnik, rekao je u Teleringu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Istakao je da “stranci u Sarajevu najviše boje građana”.

Ambasade se previše petljaju u unutrašnja pitanja BiH. Lažni stranci nam stalno drže neka predavanja“, kaže Dodik.

Naveo je da su postojali pokušaji da se ospori pravo da Republika Srpska dostavi izvještaj u UN- u.

“Nema odluke da je Schmidt visoki predstavnik, a sekretar UN-a dostavlja da se razmatra izvještaj čovjeka koji nije legitimno izabran”, naveo je Dodik.

Čitaj još:   Carinici zaustavili braću u “mercedesu”: U džepu kod jednog su našli nešto šokantno... (foto)

Dodik je rekao da će dovesti 10.000 Srba da protestuju pred nekom ambasadom i OHR-om u Sarajevu jer za to ima dosta razloga.

“Garantujem da mogu da dovedem 10.000 ljudi u Sarajevu da se obračunamo sa strancima koji sve degradiraju”, rekao je Dodik.

Ukazao je da postoji arogancija prema Republici Srpskoj, kao i da on želi da se sarađuje na projektima, naglasivši da je Republika Srpska stabilna i najmanje zadužena, ali da to smeta drugoj strani.

BONUS VIDEO: Telering: gost Milorad Dodik /// 10.5.2023.

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more