IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAŽU I BOLESTAN BI SE RAZBOLIO: Za vikend oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje i u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 13: V- 2023, 08: 44… KAŽU I BOLESTAN BI SE RAZBOLIO: Za vikend oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje i u narednih nekoliko dana… (foto)

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena Celzijusa…

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica 3°C, Sokolac 11, Sanski Most 13, Prijedor 14, Bihać, Ivan Sedlo i Sarajevo 15, Livno 16, Tuzla 17, Bijeljina, Doboj, Trebinje i Zvornik 18, Široki Brijeg 19, Banja Luka i Bugojno 20, Neum 21, Mostar i Zenica 22°C.

U BiH se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 11, a dnevna oko 19 stepeni.

Čitaj još:   Jakov MILATOVIĆ počeo zvaničnu posjetu Srbiji: Dočekao ga IVICA Dačić SRDAČNO na AERODROMU... (foto, video)

subota, 13.05.2023. godine
Promjenljive vremenske prilike pretežno će uzrokovati lošije raspoloženje većine populacije, a kod hroničnih bolesnika i meteoropata povremeno će dovoditi do nešto jačih tegoba tokom dana. Pri tome je, uz ne suviše visoke temperature i sa dosta svježine, moguće i izvjesno olakšanje, osobito u noći, uz mirniji san.

U nedelju umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 22 stepena.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Tokom dana u većem dijelu zemlje prestanak padavina. U večernjim satima jače padavina na sjeverozapadu Bosne, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Poslije podne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 20, na jugu i lokalno sjeveru zemlje do 23 stepena.

U utorak oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana padavine prestaju u Krajini. Intenzivnije padavine u Hercegovini, sjeveroistoku Bosne i djelimočno centralnim i jugoistočnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20 stepeni C.

Čitaj još:   Državni skandal: KO JE KRŠIO ZAKON- Sve tajne ,,leta X“ na CRNU GORU... (foto)

izvor iBalkan. net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more