IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAŽU NEPOGODE JOŠ NISU GOTOVE: Nestabilno s kišom i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno, sunčanije je na istoku i dijelu centralne Bosne, dok je kiša je registrovana na području Hercegovine, Krajine i dijelu sjevera Bosne.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17: V- 2023, 10: 44… KAŽU NEPOGODE JOŠ NISU GOTOVE: Nestabilno s kišom i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U toku dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne istočnog i jugoistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

srijeda, 17.05.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike kod većine ljudi uzrokovaće lošije raspoloženje. Dodatni problem za hronične bolesnike, u drugom dijelu dana i noćnim satima, mogao bi predstavljati nešto izraženiji osjet hladnoće, obzirom da će u tom periodu ojačati sjeverno strujanje. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju.

U Sarajevu djelimično vedro prijepodne. Oblačno sa pljuskovima u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

Čitaj još:   VIŠE SE NI ZIMA NE ŠALI: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno sa slabom kišom. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju na području Hercegovne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13 C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U petak, u Bosni i Hercegovini djelimično vedro. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

U subotu djelimično vedro. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i jugozapadu Bosne, djelimično u centralnim područjima i Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

Čitaj još:   Daud Nabi BACIO SE PRED METAK, Stao je pred pušku i poginuo od pomahnitalog teroriste...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more