IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZNENAĐENJE ZA VIKEND: Donosimo vremensku prognozu za naredne dane, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19: V- 2023, 09: 44… IZNENAĐENJE ZA VIKEND: Donosimo vremensku prognozu za naredne dane, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost… (foto)

Jutros je u Bosni oblačno. U Hercegovini je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH…

Temperature zraka izmjerene u 08: 00 sati: Bjelašnica jedan; Ivan Sedlo sedam; Široki Brijeg devet; Drvar i Sarajevo deset, Bihać, Bugojno, Gradačac, Livno, Sanski Most i Tuzla 11; Banja Luka, Doboj i Zenica 12; Bijeljina 13; Trebinje 14; Stolac 15; Neum 16; Mostar 18 stepeni.

Danas se u Bosni veći dio dana očekuje pretežno oblačno vrijeme. Djelomično smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu se očekuje oblačno prije podne, a smanjenje oblačnosti moguće je u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni.

Čitaj još:   ISTABUL:Bavarci se obrukali na Bosforu, fenjeraš uništio snove Dejana Radonjića...

U subotu će na sjeveru i svjereozapadu Bosne jutro i dio prijepodneva biti pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U ostatku zemlje uglavnom, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26 stepeni.

U ponedjeljak će u većem dijelu zemlje biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić u CAJTNOTU: "ILI- ILI"- u zagrljaj ZBCG i Ure ili manjinska podrška DPS i partnera... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more