IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOVANA Marović: JAKOV Milatovića da posjeti Kosovo i ne gubi vrijeme na OTVORENOG BALKANA… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović trebalo bi da što prije posjeti Kosovo, kako bi otklonio sumnje da će se dovoditi u pitanje crnogorsko priznanje te države, da ne gubi vrijeme na Otvoreni Balkan i osujeti ulazak Demokratskog fronta (DF) u novu Vladu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 22: V- 2023, 10: 44… JOVANA Marović: JAKOV Milatovića da posjeti Kosovo i ne gubi vrijeme na OTVORENOG BALKANA… (foto, video)

Ovo je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa ocijenila bivša potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

JOVANA Marović je, upitana da li očekuje da će novi predsjednik države uvažiti njene savjete, kazala da Milatović, uzimajući u obzir nadležnosti, ne odlučuje o tim stvarima i da je poenta savjeta da on u javnim nastupima objasni koji je to pravac kojim ide njegov pokret Evropa sad.

“Međutim, u samom pokretu postoje, koliko možemo čuti, drugačiji stavovi, tako da je teško procijeniti koliko može uopšte uticati na partijsku politiku”, navela je Marović.

Ona je podsjetila da je Milatović ranije rekao da je za njega Otvoreni Balkan pozitivna inicijativa.

Čitaj još:   KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO: "Sokolima samo bod protiv Mađarske"- prečka spasila Mađare u Podgorici, Crna Gora- Mađarska 0: 0... (foto, video)

“Smatram da priključivanjem gubimo dragocjeno vrijeme koje bismo mogli iskoristiti za ispunjavanje obaveza u procesu evropskih integracije”, istakla je Marović.

Što se tiče savjeta da bi trebalo posjetiti Prištinu nakon Brisela, Marović je kazala da je uvijek ključno pitanje nakon promjena kakve će odnose novi predsjednik i Vlada imati sa Srbijom i Kosovom.

“Izbor Kosova za drugu posjetu bi značio samo to da se žele njegovati dobri odnosi sa svim susjedima, što bi, u krajnjem, bila potvrda onoga što je predsjednik rekao odmah nakon izglasavanja- da nema promjena u vanjsko- političkoj orijentaciji”, rekla je JOVANA Marović.

Ona je kazala da je Crna Gora uvela sankcije Rusiji i uskladila se sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

“Ali određeni koraci u praksi su problematični, poput recimo ekonomskog državljanstva, budući da je tokom prošle godine 110 pasoša dodijeljeno ruskim državljanima. Rusija je još pri vrhu po investicijama”, navela je Marović.

BONUS VIDEO: Predsjednici iz regije na inauguraciji Milatovića u Podgorici

Čitaj još:   OTKRIVEN ULCINJSKI ANONIMNI "BOMBAŠ": Zašto neće odgovarati...

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more