IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA DO NEBA: ERVIN Ćelahmetović, koji je ubijen u PRIBOJU, bio je siroče- Zna se datum klanjanja DŽENAZE… (foto)

Tridesetpetogodišnji Ervin Ćelahmetović iz Priboja preminuo je sinoć, nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada krvnički pretukao sugrađanin i policijski službenik Igor Avramović (1995), prenijeli su lokalni mediji. Za osumnjičenim Avramovićem policija intenzivno traga nakon što je pobjegao sa mjesta zločina, naveo je MUP Srbije.

Iza ubijenog Ervina ostale su dvije sestre, Emina i Elza, sestričine, amidža, dajidža, tetke i ostala rodbina. Oba roditelja su ranije preminula. Bio je siroče.

Osumnjičeni koji je bio van dužnosti, tereti se da je, oko ponoći, u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju, zadao više udaraca tridesetpetogodišnjem muškarcu koji je pao i, kako se sumnja, udario glavom o šank.

Prema riječima svjedoka, preminuli Ervin, provodio se sa društvom u gradu, kada mu je prišao Igor koji se nalazio u istom lokalu i nakon kraće rasprave “krvnički počeo da ga udara”. Cijeli događaj snimile su sigurnosne kamere, koje se nalaze unutar ugostiteljskog objekta.

Osumnjičeni je pobjegao s mjesta nesreće i za njim je raspisana potraga, prenosi Nova.rs.

Čitaj još:   VRŠNJAČKO NASILJE, TUKLI GA CIGLOM ZBOG KIFLE: Jezivi detalji napada na maloletnika u Sarajevu...

Policijski službenici priveli su na informativni razgovor dvije osobe zbog sumnje da su pomogle Avramoviću nakon izvršenog krivičnog djela.

Društvenim mrežama, također, dijele se fotografije nemilog događaja.

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamović oglasio se putem svog Facebook profila.

– Posljednje informacije koje smo upravo dobili da je pripadnik specijalne policijske jedinice Srbije na smrt pretukao jednog Bošnjaka u Priboju. Očekujem detaljnije informacije, ali imajući u vidu sve što policija u kontinuitetu radi na štetu Bošnjaka Priboja, ovo svirepo ubistvo je direktna posljedica zločinačke svijesti koja se njeguje, toleriše pa čak i nagradjuje od strane ove vlasti.

To je jedan od razloga zašto smo tražili i ponavljamo zahtjev za smjenu ministra policije Bratislava Gašića, ali i kažnjavanje svih policajaca koji, naročito u Priboju, proteklih godina čine zločine i zlodjela nad bošnjačkim stanovništvom- napisao je Imamović.

Medžlis Islamske zajdenice Priboj objavio je da će se dženaza Ervinu Ćelahmetoviću klanjati u utorak, 23. maja.

Čitaj još:   Nisu u PRIBOJU narasle ''međunacionalne'' tenzije, već isključivo PRIJETNJE BOŠNJACIMA I ČETNIČKO ORGIJANJE (video)

izvor: faktor.ba

SVEČANO OTVORENE 55 MOSI u Priboju

Danas su malom prelijepom gradu na obalama rijeke Lima izvanično Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PRIBOJ Na granici uhapšen Husein Mujanović, bivši borac ARBiH!!!

Na graničnom prijelazu sa Srbijom, u blizini Priboja, jutros je Read more