IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Predsjednik RTurske- Redžep Tajip Erdogan, srdačno se susreo sa delegacijom iz Sandžaka… (foto, video)

U Istanbulu je pod organizacijom Ak Partije, održan Veliki balkanski susret koji je okupio značajne zvaničnike i predstavnike regije Balkana, kao i političare iz Turske. Na ovom događaju se posrbno istaknula polotička delegacija iz Sandžaka…

ISTANBUL: Sandžak, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 23: V- 2023, 00: 44… ISTANBUL: Predsjednik RTurske- Redžep Tajip Erdogan, srdačno se susreo sa delegacijom iz Sandžaka… (foto, video)

Predsjednik Turske, srdačno je pozdravio prisutne goste na svečanosti te im uručio poklone kao znak poštovanja.

U svom govoru, predsjednik Erdogan je naglasio: “Turska ima stotine miliona prijatelja širom svijeta koji vežu nade uz nas, bez obzira na vjeru i boju kože.” Njegove riječi su istakle važnost međunarodnog prijateljstva i saradnje, nezavisno o različitostima.

Također, predsjednik Erdogan je iskoristio priliku da se osvrne na situaciju u Bosni i Hercegovini, izražavajući svoju zabrinutost. Podsjetio je na nedostatak međunarodne reakcije tokom genocida u Srebrenici i drugih masakara na Balkanu. Dodao je da se trenutno još uvijek zatvaraju oči pred napadima na muslimane širom svijeta.

Čitaj još:   ALARM IZ SRBIJE: "Dodik je spreman i na oružani sukob uz pomoć PUTINA, na VUČIĆU je najveća odgovornost…"

Predsjednik Erdogan je naglasio potrebu preduzimanja mjera kako bi se zaštitila ljudska prava i osigurala sigurnost svih pojedinaca, bez obzira na njihovu vjeru ili nacionalnost.

Dio sa Velikog balkanskog susreta iz Istanbula, prenosila je Radio Tv Novi Pazar…

BONUS VIDEO: Delegacija Novog Pazara gosti predsjednika Turske Recepa Taipa Erdogana

Izvor Sandžak danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more