IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL: Odbor za imenovanja Opštine Pljevlja predložio 37 funkcionera iz nekadašnjeg DF- a, bez Bošnjaka u upravljačkim strukturama javnih preduzeća PLJEVALJA… (foto)

Kako predsjednik Opštine vidi dijasporu: ,,Dolaze Turci, snimite im face“

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24: V- 2023, 08: 44… SKANDAL: Odbor za imenovanja Opštine Pljevlja predložio 37 funkcionera iz nekadašnjeg DF- a, bez Bošnjaka u upravljačkim strukturama javnih preduzeća PLJEVALJA… (foto)

Nova vlast je za članove upravljačkih organa predložila isključivo partijske kadrove, od kojih mnogi, prema saznanjima Pobjede, imaju sumnjive stručne reference. Nova vlast je obećala depolitizaciju javne uprave i dolazak stručnih kadrova, ali je realizacija, kao i u slučaju Podgorice i ostalih gradova, potpuno izostala… Autor: M portal

Odbor za izbor i imenovanja predložio je 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima, i na tom spisku nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana, saznaje Pobjeda. Bošnjaka i Muslimana u Pljevljima po posljednjem popisu iz 2011. godine ima preko 13 odsto.

Ta skandalozna informacija potvrđena je i u javnom saopštenju Opštinskog odbora Bošnjačke stranke koji su optužili nekadašnji Demokratski front, Pokret ,,Evropa sad“, SNP, Demokrate i Uru da su ,,još jednom dokazali da su za njih Bošnjaci građani drugog reda u Pljevljima“.

– I pored činjenice da Bošnjaci i Muslimani čine oko 13 odsto stanovništva Pljevalja – po mišljenju ove vlasti i ovih partija, niti jedan pripadnik bošnjačkog naroda nije podoban da bude član savjeta javnih ustanova i članova odbora direktora čiji je osnivač opština – naveli su iz OO BS Pljevlja.

OBEĆANJA I RASPODJELA

Nova vlast je za članove upravljačkih organa predložila isključivo partijske kadrove, od kojih mnogi, prema saznanjima Pobjede, imaju sumnjive stručne reference. Nova vlast je obećala depolitizaciju javne uprave i dolazak stručnih kadrova, ali je to obećanje, kao i u slučaju Podgorice i ostalih gradova, potpuno izostalo.

Raspodjela je izvršena shodno izbornom rezultatu pa je koaliciji oko nekadašnjeg DF- a pripalo osim predsjednika opštine i funkcija potpredsjednika opštine, preduzeća Čistoća, Grijanje i Lokalni putevi, Centar za kulturu, Galerija, Biblioteka, Komunalna policija i mjesto glavnog administratora, kao i sekretarijati za stambeno-komunalne poslove, privredu, inspekcijske poslove i opštu upravu.

Koaliciji oko Demokrata pripala su mjesta predsjednika i sekretara lokalnog parlamenta, Služba za poljoprivredu, DOO Vodovod Pljevlja, Centar za sport i rekreaciju, RTV Pljevlja, JU Muzej, Direkcija za imovinu, IT sektor opštine, Služba unutrašnje revizije i mjesto potpredsjednika Skupštine, Sekretarijat za urbanizam, Sekretarijat za društvene djelatnosti kao i sekretarijat za mlade i sport.

Čitaj još:   LOPOVI HARAJU HERCEGOVINOM: Povećan broj turista, ali i lopova... (foto)

Pokretu ,,Evropa sad“ pripašće mjesto potpredsjednika opštine i menadžera, glavni gradski arhitekta, Direkcija za izgradnju i Služba zaštite i Sekretarijat za finansije.

IMENA

Za članove Odbora direktora Vodovoda predloženi su su Miroslav Anđelić, Ana Popadić i Miroslav Drobnjak. U Odbor direktora Čistoće predloženi su Vladeta Kankaraš, Srđan Pivljanin i Milovan Gogić.

Novi članovi Odbora direktora Grijanja su Predrag Cvijović, Vojislav Zindović i Radmila Rovčanin. Za članove Odbora direktora Komunalnih usluga predloženi su Dušan Jović, Dragana Čolović i Andrija Stanić.

Vera Radovanović, Aleksandra Karović i Marko Terzić predloženi su za članove Odbora direktora Lokalnih puteva ispred osnivača Opštine Pljevlja.

Za članove Odbora direktora Centra za sport i rekreaciju predloženi su: Dražen Petrić, Vladan Vučetić, Petar Brašanac i Darko Palibrk.

Za članove Savjeta Zavičajnog muzeja predloženi su: Luka Cvijetić, Miloš Vraneš, Ana Dromljak i Bojana Šljivančanin.

Za članove Savjeta Narodne biblioteke ,,Stevan Samardžić“ predloženi su: Milena Palović, Jelena Drobnjak, Jelena Tomčić i Milutin Petrović. A u Umjetničkoj galeriji Vitomir Srbljanović, Milanka Jović, Radoje Rondović, Miljana Tešović i Tamara Janjić.

Ispred osnivača u Savjet Centra za kulturu predloženi su Velibor Pupović, Tijana Laković, Mira Pejatović i Luka Kovačević.

Prijedlog za razrješenje članova Upravnog odbora Dnevnog centra za osobe sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom nije imao većinu u Odboru za izbor i imenovanje.

O novim članovima Odbora direktora i Savjeta ustanova izjasniće se odbornici lokalnog parlamenta na sjednici zakazanoj za 29. maj. Odbor za izbor i imenovanje podržao je prijedlog da se za potpredsjednika Opštine izabere Darko Gazdić. Ova funkcija po koalicionom sporazumu pripala je Pokretu ,,Evropa sad“.

Čitaj još:   Profesor dr Grujičić: "NE IDITE NA MORE" niko na svijetu ne zna kako će se virus ponašati za vrijeme ljetnjih mjeseci... (foto)

Prema koalicionom sporazumu, mjesto predsjednika Opštine pripalo je Demokratskom frontu, a Skupštine opštine Demokratama.

Kako predsjednik Opštine vidi dijasporu: ,,Dolaze Turci, snimite im face“

Predsjednik Opštine iz Nove srpske demokratije imao je nekoliko gafova prije nego što je izabran. Tako je na društvenim mrežama na dan predsjedničkih izbora objavljen video na kojem Dario Vraneš, po struci ljekar, vrijeđa dijasporu koja dolazi da iskoristi biračko pravo.

Na snimku se može čuti „dolaze Turci“ i „snimi im face“… kao i nekoliko brutalnih psovki.

– Evo me ispred autobusa sam, autobus iz Sarajeva pun Turaka stigao, evo ga snimam– kazao je na snimku Vraneš nakon nekoliko psovki.

Nakon velikih kritika, Vraneš je prije nekoliko dana postavio i bošnjačku zastavu na zgradu Opštine što je bilo pozdravljeno od strane predstavnika tog naroda.

izvor M portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more