IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Velika akcija u cijeloj Evropi, više uhapšenih u Hrvatskoj i BiH: Policija objavila detalje… (foto, video)

Oglasila se hrvatska policija, hapšenja i u BiH, u toku su pretresi stanova…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, četvtak, 25: V- 2023, 00: 44… Velika akcija u cijeloj Evropi, više uhapšenih u Hrvatskoj i BiH: Policija objavila detalje… (foto, video)

HRVATSKA policija je izvijestila da zajedno s Europolom koordinira međunarodnom akcijom u kojoj sudjeluju policije nekoliko država te zagrebački ured američke agencije za suzbijanje droga DEA.

U policiji kažu da su u suradnji s Uskokom jutros uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

“Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je danas u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko- goranske i krapinsko- zagorske”, kažu u policiji.

Oglasila se hrvatska policija

“Policijski službenici za suzbijanje kriminaliteta droga Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta jutros su uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je danas u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

Čitaj još:   SKANDAL- Aleksandar MARKOVIĆ: Potpredsjednik Opštine Zeta: Podrška za Šešelja!!! (foto)

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko- goranske i krapinsko- zagorske. Istovremeno, uhićenja i pretrage odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjima partnerskih policija koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”

Uhićenja i u BiH

Tužiteljstvo BiH izvijestilo je da su racije provedene u suradnji s Europolom te agencijama za provedbu zakona iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Nizozemske, Belgije i drugih država EU.

Iz Tužiteljstva BiH su naznačili da u interesu istrage ne mogu objaviti dodatne informacije, no portal sarajevskog Dnevnog avaza tvrdi kako su na meti pripadnici kriminalnog klana na čijem je čelu Dino Muzaferović iz Velike Kladuše.

Smatra se da je on organizator kriminalne skupine koja je u pograničnom području između BiH i Hrvatske proizvodila veće količine marihuane.

U tijeku su pretresi stanova

U toku su pretresi stanova u Zagrebu i Rijeci. Nije isključeno da policija pretražuje stanove na još nekim lokacijama.

Čitaj još:   EPILOG MAKLJAŽE U BEOGRADU: Uhapsili 130 osoba, dok su vređali opoziciju bili dobri momci, sad za Vulina ološ... (foto i video)

BONUS VIDEO: Deset najačih kriminalnih grupa u Hrvatskoj

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more