IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMINA Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi… (foto, video)

Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima od strane nove lokalne vlasti je iznenađenje samo za naivne, poručila je kandidatkinja poslaničke liste ‘Zajedno! Za budućnost koja ti pripada'” Amina Brahić…

PLJEVLJA: Crna Gora, Znimljivosti, vijesti, petak, 26: V- 2023, 19: 04… MINA Brahić: Isključivanje Bošnjaka i Muslimana iz upravljačkih struktura u Pljevljima, nedopustiva diskriminacija na nacionalnoj osnovi… (foto, video)

“Jednodnevna predstava postavljanja bošnjačke zastave na zgradu Opštine Pljevlja režirana od strane novoizabranog predsjednika Vraneša je jeftin politički marketing za naivne da će nova lokalna vlast u Pljevljima napraviti suštinske poteze prilikom uključivanja bošnjačko-muslimanskog stanovništva u rad lokalnih institucija u Pljevljima”, saopštila je AMINA Brahić.

Ovo ne čudi, smatra ona, a posebno pri činjenici da je Stranka pravde i pomirenja, “čiji inicijalni sastav čini nekolicina Bošnjaka iz našeg grada, najavila koaliranje sa aktuelnim nositeljima lokalne vlasti”.

“Osveštavanje opštinske zgrade i postavljanje zastave-trobojke na zgradu Opštine su logičan slijed postupaka predsjednika Opštine, Daria Vraneša koji nikada nije opovrgnuo autentičnost snimka na kojem sa nekoliko osoba iz vozila prati autobus koji iz Sarajeva stiže u Pljevlja na dan izbora uz propratne povike: “dolaze Turci” i “snimi im face”.

Čitaj još:   Ministarstvo odbrane o tragediji na DURMITORU: Pripadnici Vojske izvukli tijelo ispod Bobotovog kuka... (foto, video)

“Evo me ispred autobusa sam, autobus iz Sarajeva pun Turaka stigao, evo ga snimam” je rečenica koja je postala asocijacija na doktora medicine koji je studije završio u Istočnom Sarajevu, a kojem je povjereno da bude prvi čovjek Pljevalja, grada koji je sazdan na temeljima u koje su Bošnjaci i Muslimani utkali svoju tradiciju, kulturu i znanje”, navela je Brahić.

Predloženo je, dodaje, 37 kandidata za članove savjeta i odbora direktora u javnim lokalnim preduzećima u Pljevljima među kojima “nema niti jednog Bošnjaka ili Muslimana”.

“Ostaci struktura Demokratskog fronta, Pokret ,,Evropa sad“, SNP, Demokrate i URA su pokazali dosljednost u aktivnostima predsjednika Opštine koji nastoji da Bošnjake i Muslimane u Pljevljima učini građanima drugom reda. Ipak je vrijeme majstorsko rešeto, a pljevaljska čaršija ne trpi primitivizam i klerikalne mjere pa će kako u istoriji, tako i danas nakon sunovrata nacionalističkih ideja Pljevlja biti još više svoja i slobodna”, zaključila je Amina Brahić.

BONUS VIDEO: Pljevlja: Vandalizam i poruke mržnje prema Bošnjacima

Čitaj još:   HRISTINA Janković: Sveti ANDRIJA Mandić, bez apostola... (foto)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more