IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UBICA IZ PRIBOJA UHAPŠEN U BIH! Odbjegli policajac dolijao poslije šest dana bjekstva! (foto, video)

IZ SIPA- e PROSLIJEĐENA ISPRAVKA NETAČNOG NAVODA: Lice koje se tereti za teško ubistvo u Priboju uhapsili su pripadnici SIPA- E a ne MUP Srbije…

TREBINJE: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 26: V- 2023, 12: 04… UBICA IZ PRIBOJA UHAPŠEN U BIH! Odbjegli policajac dolijao poslije šest dana bjekstva! (foto, video)

Iako je prvobitno bilo objavljeno kako je MUP Srbije, u saradnji sa MUP-om RS-a uhaopsio Igora Avramovića, osumnjičenog za ubistvo počinjeno u Priboju, pokazalo se da se tadilo o “kićenju tuđim perjem”. Naime, Avramovića su uhapsili pripadnici SIPA-e, o čemu se ova policijska agencija i zvanično oglasila.

“Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su danas na području Trebinja lišili slobode lice Igor Avramović, rođen 19. septembra 1995. godine, u Priboju, Republika Srbija koje se tereti za teško ubistvo u Priboju.

Čitaj još:   DANILO Marunović: Raspad PES- a, šansa za Crnu Goru?... (foto)

Za navedenim licem je NCB Interpol Beograd raspisao međunarodnu crvenu Interpolovu potjernicu jer se sumnjiči da je dana 21. maja 2023. godine u Priboju u Republici Srbiji izvršilo krivično djelo teško ubistvo propisano Krivičnim zakonom Republike Srbije koje se na području Bosne i Hercegovine skrivalo od krivičnog gonjenja.

Lice je lišeno slobode i u saradnji sa Ministrastvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo”, stoji u saopćenju SIPA- e.

BONUS VIDEO: Horor u Priboju: Pripadnik Interventne Jedinice Nasmrt Pretukao Mladića! Oglasio se MUP

izvor (SB)