IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Redžep Tajip Erdogan proglasio pobjedu u drugom krugu izbora u Turskoj… (foto, video) 

Jako volimo Istanbul. Mi smo zaljubljenici u Istanbul, krenuli smo s Istanbulom, nastavljamo s Istanbulom. Mashallah, danas je Kısıklı drugačiji. Üsküdar je drugačiji i Istanbul je drugačiji– kazao je Redžep Tajip Erdogan…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28: V- 2023, 19: 34… ISTANBUL: Redžep Tajip Erdogan proglasio pobjedu u drugom krugu izbora u Turskoj… (foto, video) 

Erdogan je rekao kako je drugi krug izbora završio sa naklonošću naroda i da je narod dao dan demokratije.

Zahvaljujem svakom pripadniku našeg naroda koji nam je svojim izborom još jednom povjerio odgovornost upravljanja državom sljedećih pet godina – kazao je u Istanbulu gdje sa svojim pristalicama proslavlja izbornu pobjedu.

Na osnovu obrađenih 99,02 posto biračkih mjesta, prema neslužbenim podacima agencije Anadolija, Erdogan je osvojio 52,08 posto glasova, a Kilicdaroglu 47,92 posto.

Birališta širom Turske zatvorena su danas u 17 sati po lokalnom vremenu (16 sati po srednjoevropskom), čime je završeno glasanje u drugom krugu predsjedničkih izbora u ovoj zemlji.

  • Dragi moji prijatelji i kolege, pozdravljam vas s najdubljim osjećajima, poštovanjem i ljubavlju. Završili smo drugi krug predsjedničkih izbora s naklonošću našeg naroda. Želio bih izraziti zahvalnost svom narodu što nam je između dva praznika dao dan demokratije– kazao je Erdogan.

Zahvalio je svim građanima koji su izašli na izbore i pokazali volju za budućnost svoju i svoje djece.

  • Želio bih čestitati svim članovima naše organizacije, našim ograncima žena i omladine, našim promatračima izbora, svima koji su dobrovoljno pridonijeli neometanom toku izbora i našem timu za kampanju. Čestitke našim ženama. Svaka čast našoj mladosti. I čestitam svoj braći i sestrama koji su svoja srca posvetili AK partiji – kazao je Erdogan.
Čitaj još:   I POSLIJE VESNE– VESNA...

Rekao je da se nada da će biti dostojan povjerenja kao što je bio i prethodnu 21 godinu.

  • Nadamo se da ćemo biti dostojni vašeg povjerenja. Bit ćemo dostojni kao što smo bili 21 godinu. Što sam rekao; Bit ćemo zajedno do groba, a ne do nedjelje. Rekli smo da ova ljubav ne završava ovdje, zar ne – kazao je Erdogan.

Erdogan je kritikovao svog protivkandidata Kemala Kilicdaroglua i istakako kako je CHP osvojio manji broj zastupnika u Parlamentu u odnosu na 2018. godinu.

  • Ali zna se, Dao je punomoći u najam pojedinim strankama koje u zbiru nisu imale ni 1 posto glasova. Koliko? njih 40. Dakle, šta se dogodilo? Sada je CHP pao na 129. Stručnjak za račune. On te stvari jako dobro zna. I tako, zbog zastupnika koje je izgubila, valjda će CHP pozvati gospodina Kemala na odgovornost za ovo– rekao je Erdogan.

Rekao je da je svih 85 miliona građana pobjednik oba kruga izbora i da niko nije izgubio, te da je pobjednik samo Turska.

-Bez ugrožavanja naše demokratije, razvoja i ciljeva, otvorili smo vrata Turskog stoljeća. Ali zajedno smo ga otvorili. Zajedno smo ostvarili snove i uzbuđenja svih segmenata naše nacije, od muškaraca do žena, od mladih do starih, od zaposlenika do radnika – rekao je Erdogan.

Čitaj još:   ZILHA, Edısova žena-''ISTINA JE, RAZVODIM SE, DEFINITIVNO''

Erdogan je najavio da će 2024. godine tražiti pobjedu na lokalnim izborima u Istanbulu i Uskudaru.

izbor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more