Zanimljivosti

OPREZ, VRIJEME JE OPASNO PO ZDRAVLJE: Sunčano i vruće 40 C, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Na snazi je narandžasto upozorenje. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije i vrlo mlade osobe. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22. VIII. 2023… 09: 58…  OPREZ, VRIJEME JE OPASNO PO ZDRAVLJE: Sunčano i vruće 40 C, prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

U regionu juga Evrope, jutros je pretežno vedro, a tokom dana u zemlji će preovladavati sunčano i vruće, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Drvar, Ivan Sedlo 17; Bugojno 18; Bihać, Sarajevo 19; Sanski Most, Tuzla, Zenica 20; Livno 21; Gradačac, Široki Brijeg 23; Mostar, Neum 29; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 948 hPa, za 5 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

utorak, 22.08.2023.godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi usljed porasta temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do jačanja tegoba vezanih za njihove bolesti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je provoditi mjere zaštite od visokih temperatura i UV zračenja.

srijeda, 23.08.2023.godine
Biometeorološka prognoza i dalje je relativno povoljna, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz natprosječne temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, pridržavati se preporuka nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u toplijem dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći.

U četvrtak se očekuje sunčano i vruće. Poslije podne umjeren porast naoblake u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 29, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 40 stepeni.

Promjene vremena neće biti ni u petak te će biti sunčano i vruće, vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 40 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DAN IZNENAĐENJA: Prije podne kiša, narednih nekoliko dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme… (foto)

Donosimo vam današnju prognozu, u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost... SARAJEVO:…

2 sata ago

ODJEKUJU EKSPLOZIJE, IZBILI POŽARI: Masovni napadi na Krim, satelitske snimke otkrivaju uništene moćne avione… (foto, video)

Lučki grad Sevastopolj na okupiranom Krimu napadnut je treću noć zaredom. KIYEV: Svijet, Crna Hronika,…

3 sata ago

Tuga VELIKA: PJEVAČ koji je predstavljao BiH na Eurosongu, pokušao sebi oduzeti život, depresija se nije mogla primijetiti… (foto, video)

Bh. pjevač, dodao je da sada imamo gomilu popularnih bolesti na Instagramu i da to…

4 sata ago

Policija spriječila fizički kontakt i Tuču „varvara“ i „vojvoda“: Prekinut meč Sutjeska– Budućnost, neće biti nastavljen… (foto, video)

Policija  je saopštila da je danas spriječila sukob između dvije navijačke grupe – Varvara i…

13 sati ago

NAJAVLJENO VELIKO NEVRIJEME: U pojedinim dijelovima očekuje se jaka kiša sa grmljavinom… (foto, video)

Objavljena je i prognoza do kraja nedjelje... SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četbrtak, 19, 05.…

15 sati ago

Dnevni horoskop za 18. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan radi…

15 sati ago

This website uses cookies.