Crna Gora

TIJANA Lopičić: Etnički Crnogorac JAKOV Milatović i priprema terena za falsifikovanje popisa… (foto)

Danas su idealni uslovi za falsikovanje popisa i prezetnovanje podataka u skladu sa velikosrpskim šovinističkim preferencijama. Stoga, nije iznenađujuće što se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović javno deklarisao, upravo sada, kao etnički Crnogorac, pokušavajući da nas ubijedi u nepolitički karakter popisa.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, ponedeljak, 09. 10. 2023… 20: 08… TIJANA Lopičić: Etnički Crnogorac JAKOV Milatović i priprema terena za falsifikovanje popisa… (foto)

Da li bi ijedan etnički Crnogorac, predsjedniče Milatoviću, koji voli i poštuje svoje korijene i svoju jedinu domovinu, na sopstvenoj inaguraciji za predsjednika države imao skraćenu intonaciju himne Crne Gore?– NE!

Piše: Tijana Lopičić

Navikli smo da državni funkcioneri često prilagođavaju svoje izjave kako bi ostvarili krajnji, oportunistički cilj, iako su njihove riječi i dosadašnja djela u visokom konfliktu. Stoga, nije iznenađujuće što se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović javno deklarisao, upravo sada, kao etnički Crnogorac, pokušavajući da nas ubijedi u nepolitički karakter popisa.

Organizacija popisa u situaciji kada nemamo formiranu Vladu, a uz nefunkcionalne institucije sa brojnim državnim funkcionerima koji igraju ključnu ulogu u sprovođenju određenih elemenata hibridnog rata u Crnoj Gori, je apsolutna suludost. Takav popis je podložan lakom falsifikovanju, a to su sljedbenici velikosrpske idelogije istorijski zaista doktorirali.

Poučeni istorijskim dešavanjima, tačnije od početka XIX vijeka, kada su prvi začeci stvaranja Velike Srbije kroz projekat Ivana Jugovića, te kasnije preko državnog plana za spoljašnju i nacionalnu politiku Srbije “Načartanije” (1844) Ilije Garašanina, pa preko projekta Homogena Srbija Stevana Moljevića, činjenica je da ova anti-ljudska ideologija ostala identična, uz korekcije samo zvaničnog naziva.

Danas je poznata kao “srpski svet”. Odgovorna je za genocide i mnoge ratne zločine. Takođe, intenzivnom mitomanskom propagandom uspješno su sprovodili kulturni genocid, ne samo nad Crnogorcima, nego i nad Bošnjacima. Nažalost, žrtve kulturnog genocida, odnosno posrbljeni Crnogorci, su najveći mrzitelji sopstvenog naroda i države Crne Gore.

A sada, kad sam pojasnila koja ideologija rukovodi ključnim pozicijama u Crnoj Gori,  vrijeme je da nastavimo sa analizom zaista kontroverzne izjave predsjednika Milatovića koji je, kako sam kaže, etnički Crnogorac.

Da li bi ijedan etnički Crnogorac, predsjedniče Milatoviću, koji voli i poštuje svoje korijene i svoju jedinu domovinu, na sopstvenoj inaguraciji za predsjednika države imao skraćenu intonaciju himne Crne Gore?–  NE!

Da li bi ijedan Crnogorac, predsjedniče Milatoviću, na velikosrpski šovinstički iskaz bivše poslanice Demokratkog fronta Jelene Božović pokazao akt navodne demokratije, sa težnjom da preispita i promjenu državne zastave i himne, kako bismo se navodno pomirili? Koji bi se etnički Crnogorac usudio da dira u tradicionalnu crnogorsku heraldiku i himnu?– NIJEDAN!

Nekako, predsjedniče Milatoviću, stičem utisak da su vaši savjetnici, baš kao i nekadašnji sekretari vladika Petrovića, srpski agenti. Niti imate elementarno istorijsko znanje države koju predstavljate, niti ste pokazali adekvatno poštovanje, a o ljubavi prema domovini je zaista suvišno i govoriti.

Da li Vas srpski savjetnici podučavaju da je pravo vrijeme za popis? Da nijeste možda okruženi savjetnicima, kao što je to nekada bio i knjaz/kralj Nikola, čiji je sekretar Milan Prićanac, srpski agent, 1866. godine, dobio jasne instrukcije od Ilije Garašanina da govori o Crnogorcima i Srbima kao o jednome?

Ili je pak inicijalna ideja popisa zapravo da se završi na način, kako je to maestralno sproveo srpski agent Milorad Medaković, sekretar Petra II Petrovića Njegoša i knjaza Danila? Medaković je, u toku štampe u Novom Sadu, falsifikovao Zakonik knjaza Danila, odnosno korekcijom člana 92, izmijenio naizgled čitavu nacionalnu strukturu Crne Gore.

Da, danas su idealni uslovi za falsifikovanje popisa i prezentovanje podataka u skladu sa velikosrpskim šovinističkim preferencijama.

Šokirali ste izjavom, predsjedniče Milatoviću, da ste etnički Crnogorac. Ako to zaista jeste, a na osnovu vaših djela, ne samo bezvrijednih riječi, mišljenja sam da dijelite karakterne osobine izdajnika Sava Fatića, koji će, za vijek vijekova, ostati upamćen po izdajničkoj izjavi: “Mi više nijesmo Crnogorci nego Srbi.” Zapamtite, istorija će upamtiti i Vas. Ne bih dalje komentarisala osim podsjetila na staru crnogorsku izreku naših mudrih predaka koja glasi: “Dobra nema đe ljudi nema.”

Bojkotujmo popis!!!

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

STANKO Radulović: Crvena zvezda bi kao ”kokarda” zvučala baš srpski… (foto)

Prosto u tenutku kad Crvena zvezda krade titule u košarci navijači Partizana treba da se…

4 sata ago

SLUGA Milojko SPAJIĆ opet nije dobar ALEKSANDRU Vučić: Odvratna igra i perfidni trik Crne Gore sa amandmanima… (foto)

Srpski autokrata nastavlja da pljuje Spajića i Vladu Crne Gore iako mu se oni dodvoravaju…

4 sata ago

IVAN Vuković: MILOJKO Spajić zbog trulih kompromisa, pacifikuje ANDRIJU Mandića i MILANA Kneževića… (foto)

"Vladajuća većina u Crnoj Gori predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Jeste ikad čuli nekoga u CG…

4 sata ago

JELENA Marković: Glavni razlog donošenja rezolucije o genocidu u Jasenovcu je sprečavanje Crne Gore da postane članica EU… (foto)

Potpredsjednica Liberalne partije (LPCG) Jelena Marković uputila je otvoreno pismo međunarodnoj zajednici i parlamentarnoj opoziciji…

4 sata ago

DANAS JE “INTERKONTINENTALNI DERBI”– BITKA ZA PREVLAST NA BOSFORU! (foto, video)

Jedno od najvećih rivalstava sveta nalazi se na Bosforu! Među tri ekipe Istanbula vlada ogromno…

7 sati ago

This website uses cookies.