IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAVIJAČI VOJVODINE DOBILI BATINE U NOVOM PAZARU: Napali pripadnike MUP- a, jedan policajac povrijeđen- UZVIKIVALI NOŽ, ŽICA, SREBRENICA’… (foto, video)


Fudbaleri Novog Pazara u subotu su savladali Vojvodinu sa 3: 1 u XI. kolu Superlige Srbije.

No, meč u Novom Pazaru obilježili su incidenti na tribinama, koji su uzrokovali navijači oba tima.

Prvo su fanovi Novog Pazara topovskim udarima gađali svoje igrače, prekid je trajao skoro sat, a onda je uslijedio repertoar gnusnih, jezivih i sramnih poruka navijača Vojvodine.

Navijači tima iz Novog Sada veličali su presuđenog ratnog zločinca uzvikivajući ime Ratka Mladića, a skandirali su i “Nož, žica, Srebrenica”.

U jednom trenutku izbili su neredi i sa pripadnicima policije.

Subotnji fudbalski susret između timova Novog Pazara i Vojvodine u Superligi Srbije pretvorio se u scenu dominiranu nemirima, prekidima i političkom napetosti, umjesto da bude prožet sportskim duhom i fair play-om. U prvom poluvremenu igre, prekid od skoro 50 minuta izazvao je talas nelagode i zabrinutosti među prisutnima i onima koji su događaj pratili putem televizije, dok su domaći navijači na teren bacali pirotehničke predmete, stvarajući tako fizičku i simboličku dimnu zavjesu koja je narušavala integritet sportskog događaja.

Zauzvrat, gostujući navijači – simpatizeri Vojvodine, odgovorili su skandiranjem imena Ratka Mladića, što je samo produbilo atmosferu netrpeljivosti i animoziteta na stadionu. Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, primjetno je da su obje strane bile uključene u verbalni sukob, s optužbama i provokacijama koje su izrečene sa obije strane terena.

Čitaj još:   SIGURNOSNE SLUŽBE BiH PRIMILE DOJAVE: Pokušaj da se napravi incident 11. jula u Potočarima? (foto)

Jedna od poruka srpskih medija glasila je: “Naime, simpatizeri Vojvodine su skandirali ime Ratka Mladića. Kako god, navijanje domaćih nije primjereno i za svaku je osudu”, što ukazuje na to da je medij najstrože osudio ponašanje domaćih navijača, ali je izostavljena kritika gostujućim navijačima koji su prvi izazvali incident. Pritom, ovaj novinar uopšte ne uzima u obzir spominjanje imena ovog zločinca i bol Sandžaklija te saosjećanje prema svojim sunarodnicima u Bosni.

Istine radi domaći navijači su u kontraofanzivi, osim pirotehničkih efekata, koristili i verbalne provokacije, skandirajući imena kao što su Aljbin Kurti – trenutni premijer Kosova, i Naser Orić, u svrhu kreiranja dodatne napetosti i rivaliteta između dvije navijačke grupe. Uslijedilo je i dozivanje imena Adema Ljajića, fudbalera i bivšeg reprezentativca, koji se tokom karijere suočavao s različitim politički motiviranim incidentima.

Čitaj još:   UN OBJAVIO PRECIZNE PODATKE: Koliko je od 2008. godine stradalo Palestinaca, a koliko Izraelaca... (foto, video)

BONUS VIDEO: Novi Pazar- Vojvodina Tuca navijaca Vojvodine sa policijom

izvor: hayat.ba- sandzakdanas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more