Zanimljivosti

KOD NAS ZA VIKEND OBLAČNO, U SUBOTU UJUTRO + 18, U NEDJELJU – 1 °C: Snijeg ili susnježica mogu se očekivati u… (foto)

Nakon visokih temperatura naredna dva dana, u nedjelju slab snijeg ili susnježica

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 02. 12. 2023… 07: 39… KOD NAS ZA VIKEND OBLAČNO, U SUBOTU UJUTRO + 18, U NEDJELJU – 1 °C: Snijeg ili susnježica mogu se očekivati u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša ili lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne na jugu Hercegovine,,,

U regionu se danas i sutra očekuje pretežno oblačno vrijeme sa temperaturama do 22 stepena, a u nedjelju se očekuje slab snijeg ili susnježica, javlja Anadolu.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini je zabilježena slaba kiša.

Na Bjelašnici su jutros izmjerena tri stepena, Ivan Sedlu 12, Livnu i Sokocu 13, Širokom Brijegu 14, Bugojnu i Sarajevu 15, Drvaru, Gradačcu, Mostaru i Trebinju 16, Zenici 17, Bihaću, Neumu, Stocu i Tuzli 18, Banjoj Luci i Prijedoru 19 i Sanskom Mostu 20.

“Danas će Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša ili lokalni pljuskovi u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne, a poslije podne na jugu Hercegovine. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22 stepena”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U nedelju, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne slabiji lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. U drugom dijelu dana kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar jak, sa olujnim udarima, južnog smjera. U večernjim satima vjetar će oslabiti i mijenjati smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 13 i 19 stepeni.

U ponedjeljak, pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. Na jugu zemlje kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni.

U srijedu, pretežno sunčano prije podne. Novo naoblačenje sa zapada u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu do tri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i četiri, na jugu do osam stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

U Turskoj se danas obilježava 19. maj, Dan omladine i sporta… (foto, video)

Sjećanje na, 19. maja 1919. godine kada je Mustafa Kemal paša Ataturk započeo borbu za…

36 minuta ago

OBLACI DANAS VUKU KIŠU SVE DO PROZORA: Pljuskovi praćeni grmljavinom, na snazi upozorenja, svakako neka su vam kišobrani u… (foto)

Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije…

1 sat ago

VIC DANA: Đuro upitao svoju voljenu Natu, čoče kakav sam u krevetu, onda– ide pravi urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! BUDVA: Regija, Zanimljivosti, nedelja, 19, 05. 2024… 01:…

9 sati ago

DPS Nikšić: MARKO Šubara Kovačević, ni sebe ne može da ubijedi, u to da lokalna vlast u Nikšiću radi, kamoli građane… (foto, video)

.Da ne prepoznasmo lik, po odgovorima ne bismo znali da je to Marko Kovačević, predsjednik…

11 sati ago

ANDRIJA Nikolić: Rezolucija Aleksandra VUČIĆA za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu… (foto)

Vjerujemo da je ovaj scenario i osmišljen da bi se izvjesno onemogućio evropski konsenzus oko…

12 sati ago

Dnevni horoskop za 20. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovnu se…

12 sati ago

This website uses cookies.