Zanimljivosti

VIKEND PRED NOVU GODINU: U nedjelju sunčano uz postepeno naoblačenje, ako čekate na otvorenom, kišobran vam neće trebati… (foto)

Danas umjereno oblačno i sunčano, evo kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30. 12. 2023… 07: 40… VIKEND PRED NOVU GODINU: U nedjelju sunčano uz postepeno naoblačenje, ako čekate na otvorenom, kišobran vam neće trebati… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno, sa krakotrajnim sunčanim intervalima.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna, objavili su iz FHMZ-a BiH

Poslijepodne lokalno slaba i kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim područjma.

Jutarnja temperatura od 1 do 7, u sjevernim područjima Bosne do 10, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, objavili su iz FEderalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac – 5 stepeni, Tuzla – 1, Bjelašnica i Doboj 0, Bugojno, Sarajevo i Zenica 1, Banja Luka i Sanski Most 2, Prijedor 3, Ivan Sedlo 4, Drvar i Livno 5, Široki Brijeg i Trebinje 6, Gradačac, Mostar i Stolac 7, Neum 11, Bihać 13 stepeni Celzijusa.

Tokom noći slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, prenosi FHMZ.

Ujutro od 0 do 5, na jugu do 7 stepeni, a najviša dnevna od 7 do 13, u sjevernim područjima Bosne do 15 stepeni Celzijusa. 

Danas u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjerenu do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne jutro sunčano sa maglom po kotlinama i umjeren porast oblačnosti tokom dana. Vjetar slab južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 8 do 14, u sjevernim područjima Bosne do 16 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Poslije podne lokalno slaba i kratkotrajna kiša je moguća u sjevernim i sjeverozapadnim područjma Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, u sjevernim područjima Bosne do 10, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 15 stepeni.

Posljedni dan ove godine, u nedjelju, pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje tokom poslijepodneva. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Tokom noći slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a najviša dnevna od 7 do 13, u sjevernim područjima Bosne do 15 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

10 minuta ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

57 minuta ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

2 sata ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

2 sata ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

2 sata ago

KATNIĆ UPUTIO JOŠ JEDNO PISMO: Režiraju mi igru u kojoj ću navodno da napadnem obezbjeđenje… (foto, video)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6.…

3 sata ago

This website uses cookies.