Crna Gora

DPS: Andija MANDIĆ, čestitkom neustavnog dana RS, potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine CRNE GORE… (foto)

Čestitanjem neustavnog Dana Republike Srpske, u svojstvu predsjednika Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić je potvrdio da je on instaliran na čelo Parlamenta da bi odatle sprovodio svoju nacionalističku agendu i ometao Crnu Goru na njenom putu ka EU, saopštila je Demokratska partija socijalista Crne Gore.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 07. 01. 2024… 00: 40… DPS: Andija MANDIĆ, čestitkom neustavnog dana RS, potvrdio antievropski karakter parlamentarne većine CRNE GORE… (foto)

“Predstavnici vladajuće većine koji su trulim kompromisima Mandića doveli na državnu funkciju, podjednako su odgovorni za antievropsku politiku kojom on bruka Crnu Goru”, navodi DPS.

Kako su dodali, ovaj datum koji Milorad Dodik slavi, proglašen je od strane Ustavnog suda BiH za neustavni i ne priznaje ga ostatak Bosne i Hercegovine kao ni međunarodna zajednica.

Podsjećaju da je prošle godine, na ovom događaju dodijeljen orden Vladimiru Putinu, direktno odgovornom za raseljavanje i smrt stotina hiljada nedužnih civila u ratom zahvaćenoj Ukrajini.

“Ostali konstituenti vladajuće većine u Crnoj Gori treba da se izjasne da li je njima prihvatljivo da osoba koju su postavili na čelo Parlamenta, na ovaj način vodi politiku države koja treba da se pridruži Evropskoj uniji.

Od Andrije Mandića, četničkog vojvode, nije se ni moglo očekivati da bude proklamator reforme i prosperiteta na unutrašnjem, niti evropske i evroatlantske politike na spoljnom planu, zato stranke vladajuće većine, nose najveću odgovornost jer su Vučićevog i Putinovog poslušnika postavili na čelo institucije države da bi je konstantno saplitao na putu ka EU”, zaključuje DPS.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

SENAD PEĆANIN ZATRESAO POLITIČKU SCENU U BiH: “Evo zašto je Konakoviću, Nikšiću i Forti važno da udovolje Draganu Čoviću…!” (foto)

"Ova činjenica omogućava Draganu Čoviću izvanrednu poziciju: da ucjenjuje i bira partnere za Vladu Federacije…

3 sata ago

Težak incident u SO Ulcinj: Isključena struja i bačen suzavac u toku sjednice… (foto)

Tokom današnjeg zasjedana Skupštine opštine Ulcinj dogodio se teški incident kada je, za sada, nepoznata…

3 sata ago

JEVTO Eraković: Nepostupanjem tužilaštva šalje se poruka da u Crnoj Gori, vlada zakon primitivizma i nasilja i da ne treba poštovati institucije… (foto)

"Nakon Šavnika i Andrijevice na red je došao Ulcinj. Nepostupanjem tužilaštva šalje se poruka da…

3 sata ago

AMMAR Borančić: Sramno šta se dešava u Skupštini Ulcinj… (foto)

Prekid sjednice ulcinjskog parlamenta jer je bačen suzavac, komentarisao je Amar Borančić, potpredsjednik Liberalne partije.…

3 sata ago

ALEKSANDRA Vuković Kuč: “Nakon 2020. godine politika je pretvorena u siledžijstvo, tiranija vlasti više nema granice”… (foto)

"Nasilje vladajuće kaste u Crnoj Gori, koja stremi IBAR- u, prelazi u diktaturu, jer su…

3 sata ago

Dnevni horoskop za 31. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja, Ovan u…

4 sata ago

This website uses cookies.