Srbija

Policija u Srbiji na mukama: Dječak ubica nestao, pridružio mu se mlađi brat… (foto)

Policija već pet dana traga za V. N. (13), a od jučer mu se u bjekstvu pridružio i mlađi brat Z. N. (11). Braća odavno zadaju velike muke institucijama jer su do sada nebrojeno puta pobjegli iz Centra za socijalni rad, gdje su smješteni zbog sumnje da su počinili ubistvo i više od 40 pljački širom Novog Sada. Oni zbog starosne granice nisu krivično odgovorni i ne mogu biti smješteni u ustanovu zatvorenog tipa, pa to obilato koriste. 

Stariji V. N. se nakon drugog bijega iz Centra za socijalni rad sa 16-godišnjim prijateljem sumnjiči za još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe. Kada je konačno priveden uspio je za manje od 24 sata da pobjegne sa mlađim bratom i od tada mu se gubi svaki trag.

Mlađi brat Z. N. je uhvaćen za Božić i predat Centru za socijalni rad, odakle je pobjegao za manje od 24 sata.

Izvor Blica upoznat sa slučajem braće koji zadaju muke institucijama, policiji i građanima tvrdi da su policiji i Centru za socijalni rad “vezane ruke”.

– Čini se da V. N. pravi više problema od mlađeg brata, jer njega jedva da uspiju da obuzdaju i vrate u Centar za socijalni rad, dok se Z. N. jednom čak dobrovoljno vratio. Nažalost, to dugo nije trajalo i vrlo brzo je ponovo pobjegao.

Oni su krivično neodgovorni i ne smiju da budu smješteni u instituciju zatvorenog tipa, a zaposleni u Centru za socijalni rad ni ne stignu vaspitno da djeluju na njih, jer odmah pobjegnu. Zato se sada traži sistemsko rešenje – priča sagovornik Blica.

Nadležne institucije su pokrenule postupak i traže sistemsko rješenje za maloljetne Novosađane Z. N. (13) i V. N. (11) koji su po ko zna koji put pobjegli iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

To su za Blic potvrdili i nadležni iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, pod čijom jurisdikcijom je i Centar za socijalni rad u Novom Sadu.

– Inspektori socijalne zaštite tražili su informacije o statusu maloljetnika. S obzirom na ranije učinjena djela, a uzimajući u obzir uzrast maloljetnika, nadležni Centar za socijalni rad preduzeo je sve mjere i usluge manje restriktivnog oblika zaštite, ali se istovremeno pristupilo realizaciji smještaja u ustanovu zavodskog tipa – kažu nadležni iz Sekretarijata.

Kako nezvanično saznaje Blic, problematična braća bi trebalo da budu razdvojena i izmještena u drugi Centar za socijalni rad, van Novog Sada.

– Centri za socijalni rad generalno imaju problem sa krivično neodgovornom djecom, a ovo što se dešava u Novom Sadu je zaista kulminiralo, jer dosad nije bilo ovakvih slučajeva. Bilo je bjekstva iz skoro svih ovakvih institucija u Srbiji od kada one postoje, ali se nije dešavalo da ta djeca stalno vrše krivična djela. Problematična braća uvijek nađu način da pobjegnu.

I kad su zatvorena vrata smještaja, i kad je zatvorena spoljašnja kapija, oni pobjegnu kroz prozor, preskoče ogradu i ponovo su na ulici – priča izvor upoznat sa slučajem maloljetne braće.

Još od njihovog smještanja u Centar za socijalni rad, nakon što su nasmrt prebili Todora Šunjku (75) u Tovariševu, taj problem je izražen, ali je sada kulminirao.

izvor: SB

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

admin

Recent Posts

MILAN Pipun Knežević: Pitam Crkvu da li ona stoji iza riječi svoga mezimca Filipa Ivanovića i da li je vrijeme za litije u Crnoj Gori… (foto)

"Pošto je ministar Filip Ivanović obožavano čedo crkve, a bio je i Srbin do prije…

9 minuta ago

Milorad Popović: Spava li to Crna Gora?

Nakon produžetka pritvora polumrtvom šezdeset sedmogodišnjem Milivoju Katniću poslije mjesec dana štrajka glađu, s obrazloženjem…

14 minuta ago

ALEKSANDAR Vučić o amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici: Pomoliću se bogu pred put u Njujork, žele da nam zapuše usta, to je igra… (foto, video)

Aleksandar Vučić, gostovao je na TV Pink u Jutarnjem programu kod Jovane Jeremić... BEOGRAD: Srbija,…

53 minute ago

GRMI, PADA, A BIT ĆE I GRADA: Nestabilno vrijeme s kišom, u narednih nekoliko dana oblačno i nešto sunčanije… (foto)

VRIJEME Danas umjereno do pretežno oblačno i nešto sunčanije prijepodne... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak,…

2 sata ago

This website uses cookies.