Vijesti

JOŠ JEDAN GRAD U BIH NA IZDISAJU: Zatvorena pekara, ćevabdžinica, butik, ali ni to nije sve… (foto, video)

Brojni su se građani preselili, posebno u zemlje Evropske unije, ostavljajući grad sa smanjenim brojem stanovnika.

GORNJI VAKUF: BiH , Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16, 01. 2024… 07: 22… JOŠ JEDAN GRAD U BIH NA IZDISAJU: Zatvorena pekara, ćevabdžinica, butik, ali ni to nije sve… (foto)

Pekara “Ljulji” bila je ne samo pekarski objekt, već i simbol grada, poznata po svojim ramazanskim lepinama koje su obogatile stolove mnogih građana.

GORNJI VAKUF- USKOPLJE

Početkom 2024. godine, Gornji Vakuf-Uskoplje se suočio s gubitkom nekoliko poslovnih subjekata koji su bili integralni dio lokalne zajednice.

Pekara “Ljulji”, Ćevabdžinica “Remi” i Butik “Clasic” zatvorili su svoja vrata, ostavljajući prazninu u gastronomskoj i modnoj ponudi grada.

Ćevabdžinica “Remi” je pružala gurmanske usluge od 1997. godine, ostavljajući iza sebe uspomene na ukusne obroke i druženja. Butik “Clasic” dugi niz godina bio je adresa za ljubitelje turske odjeće.

Zatvaranje ovih objekata nije samo gubitak poslova, već i signal o fizičkim i mentalnim migracijama stanovništva Gornjeg Vakufa- Uskoplja.

Mnogi su se preselili, posebno u zemlje Evropske unije, ostavljajući grad sa smanjenim brojem stanovnika. Oni koji su ostali često tragaju za uslugama izvan vlastite zajednice, što dodatno opterećuje lokalne ugostitelje, pekare i trgovce.

Ovo zatvaranje postavlja važno pitanje: koliko su svi doprinijeli ovim negativnim promjenama i šta mogu učiniti kako bi ih spriječili u budućnosti? Lokalna zajednica sada mora razmotriti kako podržati vlastite poslovne subjekte i očuvati identitet grada.

Možda je vrijeme da se svi zajedno zapitamo što možemo učiniti kako bismo podržali lokalne preduzetnike, stvarajući održivu ekonomiju i jačajući zajednički osjećaj pripadnosti, piše Gornjivakuf.com.

Ovo je trenutak za zajedničko razmišljanje i akciju kako bi spriječili daljnje zatvaranje objekata u Gornjem Vakufu- Uskoplju. 

BONUS VIDEO: G.Vakuf- Uskoplje Zima 2023.

izvor Fajtor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DANIJEL Živković: Tokovina 21. maja krov za sadašnje i buduće generacije… (foto, video)

Delegacija DPS-a koju je predvodio predsjednik Danijel Živković učestvovala je na manifestaciji proslave Dana nezavisnosti…

6 sati ago

MILAN Knežević i DARIO Vraneš se molili sa Vučićem u Beogradu, pred njegov put u Njujork… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se jutros u Hramu Svetog Save, pred put u Njujork, pomolio Bogu povodom…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 22. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan rasipa…

7 sati ago

TUŽNA SUDBINA FUDBALSKE LEGENDE, Crnogoraca ZORANA Vorotovića: Prikovan za krevet, bivši klub mu mjesečno uplaćuje 23 eura… (foto, video)

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je…

10 sati ago

STRAVA i UŽAS u TUZLI- UVIĐAJ i DALJE TRAJE: Ubistvo žene i djece, najvjerovatnije izvršeno sjekirom… (foto, video)

Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, 34- godišnje…

10 sati ago

This website uses cookies.