Crna Gora

GI “21. maj”: Zašto niko iz vlasti ne kaže da je uzrok NATO bombardovanja bila Miloševićeva zločinačka politika? (foto)

Kao politički papagaji ponavljaju decenijske velikosrpske neistine…

PODGORICA: Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25, 03. 2024… 11 22… GI “21. maj”: Zašto niko iz vlasti ne kaže da je uzrok NATO bombardovanja bila Miloševićeva zločinačka politika? (foto)

“Niko od njih se ne usuđuje da i nakon četvrt vijeka izgovori istinu o razlozima i uzrocima NATO bombardovanja. Kao politički papagaji ponavljaju decenijske velikosrpske neistine i nečasno manipulišu sa nedužnim civilnim žrtvama do kojih je i došlo zbog zločinačke Miloševićeve politike koju su i sami podržavali”, navode oni. 

Parada licemjerja, kako dodaju, koja dolazi “iz stranaka bivšeg DF-a i njihovih srodnika iz Demokrata i raznih Vučićevih restlova, uključujući i jeftini oportunizam iz PES-a, samo su potvrda hipokrizije i laži”. 

“NATO bombardovanje sa svim svojim tragičnim posljedicama desilo se samo zbog nagomilane zločinačke politike zvanične Srbije i državnog terora nad albanskom etničkom zajednicom na Kosovu od strane Miloševićevog režima.

Crna Gora je tada izbjegla teška materijalna razaranja i masovnija stradanja samo zato što su Đukanović i DPS prethodno utekli od Miloševića spašavajući time sebe od Haškog tribunala i političkog raspeća koje se uskoro desilo u Srbiji”, istakli su iz GI “21. maj”.

Direktna politička posljedica NATO intervencije, kako oni ističu, bio je slom Miloševićeve nasilne despotije i pobjeda srpske opozicije na izborima.

“Ujedno, dugogodišnja beogradska politika terora nad Albancima dovela je do toga da Kosovo nakon Nato bombardovanja postane nezavisna država. Sve drugo što crnogorska javnost čuje i ovih dana su otrcane velikosrpske laži, manipulacija neupućenima i demonstracija političkog i ličnog kukavičluka”, zaključili su.

izvor Portal Analiatika,me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

22 minute ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

1 sat ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

2 sata ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

12 sati ago

IZBOR TASTE ATLASA: Bosanska kafa se našla na listi najboljih bezalkoholnih pića na svijetu (foto, video)

Taste Atlas je objavio listu 100 najboljih bezalkoholnih pića, a na njoj se našla i…

12 sati ago

KENANA Strujić- Harbić: Pritisak ANDRIJE Mandića, je kontinuitet njegovog stvarnog djelovanja… (foto)

Pritisak koji Andrija Mandić vrši na premijera Milojka Spajića da Vlada ne glasa za rezoluciju…

12 sati ago

This website uses cookies.