Zanimljivosti

RAJO Mandić i PIPUN Knežević na vojnoj vježbi Vojske Srbije; JEVTO Eraković: Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica… (foto, video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore i član Savjeta za odbranu i bezbjednost Andrija RAJO Mandić i lider Demokratske narodne partije DNP Milan PIPUN Knežević, prisustvovali su danas vojnoj vježbi Vojske Srbije, s bojevim gađanjem “Vihor 2024”…

SJENICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17, 04. 2024…17: 42… RAJO Mandić i PIPUN Knežević na vojnoj vježbi Vojske Srbije; JEVTO Eraković: Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica… (foto, video)

Na Privremenom poligonu Pešter u Srbiji danas je održana združena taktička vježba s bojevim gađanjem “Vihor 2024”, na kojoj je bilo angažovano više hiljada pripadnika Vojske Srbije i više od 500 sredstava naoružanja i vojne opreme, a vježbi je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao i najviši zvaničnici Vlade i Vojske Srbije, ali i državni vrh bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

FOTO: Ministarstvo odbrane Srbije

Završnici Združene taktičke vježbe prisustvovali su i Andrija Mandić i Milan Knežević, što se može vidjeti na video snimcima objavljenim u medijima u Srbiji.

“Andrija Mandić, predsjednik Skupštine Crne Gore i član Savjeta za odbranu i bezbjednost prisustvuje vojnoj vježbi Vojske Srbije sa bojevom municijom. Naravno u društvu Milorada Dodika i Milana Knezevića. 

Halo Brisel, da li se čujemo od gruvanja haubica”, naveo je Jevto Eraković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista i poslanik u Skupštini Crne Gore na mreži X.

Njegov partijski kolega Andrija Nikolić pitao je u parlamentu potpredsjednika Skupštine Borisa Pejovića da li je tačno da Mandić prisustvuje vojnoj vježbi u susjednoj državi.

“Šta predsjednik Skupštine tamo radi i koga predstavlja? Posebno u svijetlu upozoravajućih tonova koje smo sinoć imali priliku da čujemo u Banja Luci gdje se prijeti secesijom Bosne i Hercegovine, i nekim potezima koje mogu destabilizovati stabilnost regiona u kojem živimo, a posebno što je član Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore”, pitao je Nikolić.

Pejović nije imao odgovor na to pitanje…

“Iskreno nemam informaciju niti mogu da dam odgovor. Kada Mandić bude predsjedavao parlamentom postavite to pitanje i vjerujem da ćete dobiti odgovor”, istakao je Pejović.

O ovoj posjeti nije bilo zvaničnih najava iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore. Mediji u Srbiji su Mandića i Kneževića najavili kao predstavnike Srba iz Crne Gore.
Slađana Đukanović

BONUS VIDEO: Nikolić: Šta predsjednik Skupštine radi na vježbama vojske Republike Srbije i koga tamo predstavlja

izvor CdM.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Mostarac u rano jutro sreo komšiju kako ulazi u haustor sav prljav, onda– urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, petak, 03, 05. 2024…17: 42……

9 sati ago

Aleksandar VUČIĆ NA RUBU NERVNOG SLOMA: “Britanci su POJAČALI SNAGU REZOLUCIJE sa tri nova amandmana!”… (foto, video)

“Mi smo uputili pismo i Nijemcima i Ruandi sa našim primjedbama, molbama i zahtjevima. Nikakav…

10 sati ago

Koje zemlje su sponzori UN- ove Rezolucije o genocidu u Srebrenici?- “Ko se protivi Rezoluciji?” (foto, video)

Rezoluciju je do 2. maja sponzoriralo 28 zemalja, a Al Jazeerin novinar koji izvještava iz…

10 sati ago

ZAGREB: Hrvatska i službeno sponzor Rezolucije o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Hrvatska se pridružila kosponzorima Rezolucije o Srebrenici koju su predložile Njemačka i Ruanda, a o…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 4. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan rasterećen,…

12 sati ago

VATROSLAV Belan: Velikosrbi nikako da nauče- Crnu Goru niko nije predao, niti će se ona predati… (foto)

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan osvrnuo se na izjavu premijera Srbije Miloša Vučevića koji je…

14 sati ago

This website uses cookies.