BiH

OSTAJE U DOMOVINI: Dok veliki broj mladih napušta BiH, IRMA Jusufović iz Kalesije, odlučila je da kao doktor radi u Srebrenici… (foto, video)

U vrijeme kada veliki broj mladih napušta domovinu raduje pročitati nekoliko rečenica u kojima mlada doktorica objašnjava kako trenutno ne planira napusti državu i svoju karijeru planira graditi u domovini.

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26, 04. 2024… 16: 42… OSTAJE U DOMOVINI: Dok veliki broj mladih napušta BiH, IRMA Jusufović iz Kalesije, odlučila je da kao doktor radi u Srebrenici… (foto, video)

Rad u Potočarima, Srebrenici sa sobom nosi posebne emocije.

Kalesijka Irma Jusufović kao doktor medicine radi u Srebrenici tačnije u Potočarima. Kako kaže igrom sudbine, saznala je da MFS Emmaus u potražnji za doktorom medicine za rad u njihovoj Ambulanti u Potočarima.

S obzirom na to da posao u struci nije mogla pronaći u Tuzlanskom kantonu odlučila se svoje prvo iskustvo sticati upravo u pomenutoj ambulanti.

  • Rad sa majkama Srebrenice, a naravno i sa lokalnim stanovništvom Srebrenice je nemoguće riječima opisati, to jednostavno morate doživjeti. Uprkos svim strahotama koje su doživjeli, oni su jako srdačan narod, kome je zaista ponekad potrebna samo lijepa riječ i njihovi problemi na tren nestanu. Svaki razgovor sa bilo kojom majkom Srebrenice je jako emotivan, iza svake od njih stoje teške priče i težak život, a ipak su pune optimizma, i stoje čvrsto na svojim nogama. Ponekad čovjeku baš treba taj neki šamar realnosti, da osjetimo zahvalnost na svemu što imamo– kazala je.

Irma je osnovnu školu završila u Kalesiji, Srednju medicinsku školu u Tuzli. Po završetku srednje škole upisala je Medicinski fakultet Univerziteta u Tuzli koji je pohađala u periodu od 2016. do 2022. godine.

  • Trenutno ne planiram otići iz naše države, a kada bi me pitali koji je to razlog, stvarno ne bih znala objasniti. Jednostavno ne osjećam potrebu otići, jer eto uprkos svemu što se dešava oko nas postoji taj neki tračak nade u bolje sutra. Naravno, najveći razlog zašto nemam potrebu otići jesu porodica i prijatelji. Također i dosta mojih prijatelja je moralo napustiti rodne gradove zbog nemogućnosti zaposlenja, ali svi se borimo da opstanemo ovdje i da ne napuštamo državu – kaže naša sagovornica.

BONUS VIDEO: Novinarka iz Beograda: Ostala sam bez riječi u Srebrenici

(Iskra Islama)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Draško STANIVUKOVIĆ ISPRED ARNAUDIJE: “Da oprostimo jedni drugima što se može oprostiti…” (foto, video)

Istakao je da mu je posebno drago da je "Banja Luka obnovila sve bogomolje koje…

3 sata ago

DODIK NA KAKVOG NISMO NAVIKLI: Evo šta je poručio na svečanom otvorenju banjalučke Arnaudije… (foto, video)

Dodik je još kazao da je džamija Arnaudija svjedok postojanja, radosti, ali i “bezumlja koje…

3 sata ago

DANAS SVEČANO otvorena BANJALUČKA LJEPOTICA ARNAUDIJA džamija… (foto, video)

U Banja Luci je danas svečano otvorena obnovljena džamija Arnaudija. Otvaranju džamije prisustvovale su hiljade…

3 sata ago

DANAS ĆE DA GRMI, PUŠE, PADA, SVE DO…: Oblačno u drugom dijelu dana, mogući pljuskovi i grmljavina, donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana… (foto)

Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u dolinama rijeka... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti,…

6 sati ago

DETALJI ISTRAG: Vlasnik taksi udruženja iz Podgorice, priznao šverc droge… (foto)

Više državno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Podgoričana Nikole Petrića i Dražena Cvijovića zbog sumnje…

7 sati ago

Ko želi da ukloni MILIVOJA Katnića, kao nezgodnog svjedoka? (foto)

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji već 24 dana ne uzima hranu u pritvorskoj…

7 sati ago

This website uses cookies.