Categories: Početna

Zaplijenjena, dvije tone hašiša, uhapšeno 11 crnogorskih državljana…

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u talijanskim teritorijalnim vodama… Kako je saopćeno iz crnogorskog MUP-a, ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana – M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizirane kriminalne skupine i njima bliske osobe koje je talijanska policija privela.

PODGORICA: Globus, Crna Hronika, Zanimljivost, srijeda 03.VIII. 2018, 06: 50…Zaplijenjena, dvije tone hašiša, uhapšeno 11 crnogorskih državljana…

Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge – DEA otkriveno je i spriječeno međunarodno krijumčarenje dvije tone hašiša.

Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i talijanska policija, je u tijeku.

 Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu droge Sektora kriminalističke policije došli su do operativnog podatka da pripadnici jedne organizirane kriminalne skupine imaju namjeru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odsjeka su ove podatke razmijenili sa DEA-om, nakon čega je uslijedilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima.

 Aktivnostima koje je sprovela i provjerama koje je izvršila došlo se do sumnje da ove osobe, pod krinkom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dvije tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

 U koordiniranoj akciji talijanska policija zaustavila je brod u talijanskim teritorijalnim vodama. Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Spomenutih 11 osoba je privedeno radi daljnjih mjera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda.

izvor agencije / http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

admin

Recent Posts

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

11 minuta ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

33 minute ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

2 sata ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

5 sati ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

5 sati ago

This website uses cookies.