IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zaplijenjena, dvije tone hašiša, uhapšeno 11 crnogorskih državljana…

Brod koji je prevozio drogu zaustavljen je u talijanskim teritorijalnim vodama… Kako je saopćeno iz crnogorskog MUP-a, ova droga nije krijumčarena preko crnogorske teritorije, ali se sumnja da je drogu brodom krijumčarilo 11 crnogorskih državljana – M.B, V.Ž, U.K, S.M, S.T, Lj.R, M.K, D.M, V.L, B.B. i V.L, pripadnici jedne organizirane kriminalne skupine i njima bliske osobe koje je talijanska policija privela.

PODGORICA: Globus, Crna Hronika, Zanimljivost, srijeda 03.VIII. 2018, 06: 50…Zaplijenjena, dvije tone hašiša, uhapšeno 11 crnogorskih državljana…

Zahvaljujući podatku do kojeg je došla crnogorska policija, u međunarodnoj akciji kojom je koordinirala Američka agencija za borbu protiv droge – DEA otkriveno je i spriječeno međunarodno krijumčarenje dvije tone hašiša.

Kriminalistička obrada predmeta ove akcije, koju su zajedno izveli crnogorska policija DEA i talijanska policija, je u tijeku.

 Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu droge Sektora kriminalističke policije došli su do operativnog podatka da pripadnici jedne organizirane kriminalne skupine imaju namjeru da prokrijumčare veću količinu hašiša iz Maroka u Libiju. S obzirom da put krijumčarenja droge nije prolazio kroz teritorijalne vode Crne Gore, službenici Odsjeka su ove podatke razmijenili sa DEA-om, nakon čega je uslijedilo planiranje i realizacije ovog predmeta u kordiniranim zajedničkim aktivnostima.

Čitaj još:   DRUGA ŽRTVA PEDOFİLA IZ NOVOG PAZARA: DJEVOJČICU (10) POKUŠAO DA ...

 Aktivnostima koje je sprovela i provjerama koje je izvršila došlo se do sumnje da ove osobe, pod krinkom da putuju kao posada broda u svrhu ispitivanja podmorja, planiraju da na dotični brod, koji je isplovio iz Luke Zelenika, po dolasku u Maroko ukrcaju dvije tone hašiša i da tu drogu prokrijumčare morskim putem u Libiju.

 U koordiniranoj akciji talijanska policija zaustavila je brod u talijanskim teritorijalnim vodama. Izvršen je pretres broda i pronađeno je 2.000 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš. Spomenutih 11 osoba je privedeno radi daljnjih mjera i radnji. Uzimaju se izjave i od ostalih članova posade broda.

izvor agencije / http://iBalkan.net

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši