Categories: Početna

PRVO Drama u Mostaru: Borac prijetio da će ući s bombom a onda završena sjednica…

U toku samog zasjedanja u Vladi… Demobilisani borci pokušavali na silu ući u zgradu na sjednicu Komsije za usaglašavanje tekstova zakona…

MOSTAR: Evropa, Politika, četvrtak 09.VIII. 2018, 19: 08…PRVO Drama u Mostaru: Borac prijetio da će ući s bombom a onda završena sjednica…

Specijalci su se poredali kod ulaza u zgradu, a borci traže da ih puste na sjednicu ili da predsjednik komisije Jasenko Tufekčić izađe.

Amir Sultan zaprijetio je da će na silu ući i to sa bombom u rukama kao i da će aktivirati bombu ukoliko da dotakne neko od policajaca. Mogu se čuti i gnusne psovke upućene Tufekčiću.

Kako saznajemo, demobilisani borci jučer su podnijeli zahtjev da prisustvuju sjednici Komisije, ali im to trenutno nije omogućeno. I danas ih predvodi Hamza Krkalić, kandidat DF-a za Federalni parlament na predstojećim Općim izborima…

U Mostaru je završena sjednica Komsije za usaglašavanje tekstova oba doma Parlamenta Federacije a okupljenim demobiliziranim borcima i novinarima obratio se predsjednik Komisije, Jasenko Tufekčić.

“Izvinjavam se novinarima što nisam dozvolio pristup ovoj sjednici jer sam želio da još jednom potvrdimo stavove koje smo donijeli na prošloj sjednici i glasali za to. Ponovo je Komisija za usaglašavanje tekstova dala prolaz osnovnom tekstu koji je predložen od strane federalne vlade a koji je usvojen u oba doma parlamenta. Komisija je isto tako dala prolaz amandmanima koji su usvojeni a vlada ih je prihvatila kao svoje i samim time su postali sastavni dio teksta zakona”, rekao je predsjednik Komsiije Jasenko Tufekčić.

On je kazao da je usvojen zaključak da se početkom naredne sedmice održi sastanak sa premijerom i dva dopremijera i rukovodstvima oba doma parlamenta, predsjednikom i dopredsjednicima Federacije.

Kazao je da  jedino Bošnjaci Livna nemaju rješenja da su demobilisani borci, nego papire u kojima su pobunjenici protiv tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne.

“Moj uvjet je da nema zakona dok Bošnjaci Livna ne budu regulisani kao borci Oružanih snaga BiH, i da imamo pristup svakom zakonu te da možemo ostvariti svoja boračka prava. Nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina nego i Mostar i Livno. Ja sam predsjednik komisije i iza ovog zakona ne stojite samo vi. Znam da iza njih stoje brojna udruženja Armije Bosne i Hercegovine, rekao je Tufekčić, na šta su borci burno negodovali i zahtijevali dodaatnaa pojašnjenja.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

20 minuta ago

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO): Ko i zašto ima interes da Milivoje Katnić umre prije suđenja? (foto)

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozvao je nadležne pravosudne organe da hitno obezbijede…

43 minute ago

PIŠI PROPALO: Bankrotirala klinika u vlasništvu partnerice ANE Brnabić i brata Dritana Abazovića DŽIHANA… (foto)

Po kuloarima se pričalo i da se ukupan dug propale bolnice mjeri u milionima eura.…

55 minuta ago

Glumac EMIR Hadžihafizbegović: Nađite mi Bošnjaka, koji je ikada javno rekao da su Srbi genocidni narod, poliću se benzinom… (foto, video)

Slavni bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović u pismu Danasovoj novinarki Snežani Čongradin zahvaljuje se na kolumni…

3 sata ago

JOŠ MALO DA UŽIVAMO U SUNCU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U srijedu naoblačenje s lokalnim pljuskovima, u četvrtak kiša... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28,…

3 sata ago

This website uses cookies.