IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVO Drama u Mostaru: Borac prijetio da će ući s bombom a onda završena sjednica…

U toku samog zasjedanja u Vladi… Demobilisani borci pokušavali na silu ući u zgradu na sjednicu Komsije za usaglašavanje tekstova zakona…

MOSTAR: Evropa, Politika, četvrtak 09.VIII. 2018, 19: 08…PRVO Drama u Mostaru: Borac prijetio da će ući s bombom a onda završena sjednica…

Specijalci su se poredali kod ulaza u zgradu, a borci traže da ih puste na sjednicu ili da predsjednik komisije Jasenko Tufekčić izađe.

Amir Sultan zaprijetio je da će na silu ući i to sa bombom u rukama kao i da će aktivirati bombu ukoliko da dotakne neko od policajaca. Mogu se čuti i gnusne psovke upućene Tufekčiću.

Kako saznajemo, demobilisani borci jučer su podnijeli zahtjev da prisustvuju sjednici Komisije, ali im to trenutno nije omogućeno. I danas ih predvodi Hamza Krkalić, kandidat DF-a za Federalni parlament na predstojećim Općim izborima…

U Mostaru je završena sjednica Komsije za usaglašavanje tekstova oba doma Parlamenta Federacije a okupljenim demobiliziranim borcima i novinarima obratio se predsjednik Komisije, Jasenko Tufekčić.

“Izvinjavam se novinarima što nisam dozvolio pristup ovoj sjednici jer sam želio da još jednom potvrdimo stavove koje smo donijeli na prošloj sjednici i glasali za to. Ponovo je Komisija za usaglašavanje tekstova dala prolaz osnovnom tekstu koji je predložen od strane federalne vlade a koji je usvojen u oba doma parlamenta. Komisija je isto tako dala prolaz amandmanima koji su usvojeni a vlada ih je prihvatila kao svoje i samim time su postali sastavni dio teksta zakona”, rekao je predsjednik Komsiije Jasenko Tufekčić.

Čitaj još:   UŽASNO: OTAC PRIJAVIO SINA DA JE UBIO MAJKU

On je kazao da je usvojen zaključak da se početkom naredne sedmice održi sastanak sa premijerom i dva dopremijera i rukovodstvima oba doma parlamenta, predsjednikom i dopredsjednicima Federacije.

Kazao je da  jedino Bošnjaci Livna nemaju rješenja da su demobilisani borci, nego papire u kojima su pobunjenici protiv tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne.

“Moj uvjet je da nema zakona dok Bošnjaci Livna ne budu regulisani kao borci Oružanih snaga BiH, i da imamo pristup svakom zakonu te da možemo ostvariti svoja boračka prava. Nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina nego i Mostar i Livno. Ja sam predsjednik komisije i iza ovog zakona ne stojite samo vi. Znam da iza njih stoje brojna udruženja Armije Bosne i Hercegovine, rekao je Tufekčić, na šta su borci burno negodovali i zahtijevali dodaatnaa pojašnjenja.

Čitaj još:   HABIB, Dobija poziv na saslušanje...

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši