IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Željezničar i Sarajevo na Grbavici remizirali 2: 2…

Sjajan derbi na Grbavici. Četiri postignuta gola, mnoštvo prilika… Na kraju zaslužena podjela bodova – 2:2.

SARAJEVO: BiH, Sport, Fudbal, Zanimljivost, četvrtak 16.VIII. 2018, 06: 19…Željezničar i Sarajevo na Grbavici remizirali 2: 2…

Prvo poluvrijeme ponudilo je sjajan fudbal i čak tri pogotka. Poveli su gosti u 15. minuti preko Tatara. Domaće primljeni gol nije pokolebao pa su se vratili samo šest minuta poslije, gol je postigao Zajmović.

U 22. minuti Željezničar je stigao do poravnanja preko Zajmovića. Čujurić je uposlio Pavića, a njegov centaršut s lijeve strane dolazi do Zajmovića koji je pogodio za 1:1.

Gosti su u 39. minuti preko Rahmanović poveli sa 2:1, što je bio u rezultat prvog poluvremena.

Željezničar je u 73. minuti uspio poravnati rezultat. Blagojević je centrirao s desne strane, a Zajmović je bio najviši u skoku i pogodio za 2:2.

Imao je Željezničar priliku u 63. minuti, ali je Krpić šutirao pored gola. Upravo tada je južna tribina stadiona Grbavica “eksplodirala”, a Manijaci su napravili veliku bakljadu zbog čega je glavni sudija Kaljanac morao prekinuti meč na nekoliko minuta.

Čitaj još:   BRUTALNA TUČA DELIJA I ŽANDARMERIJE...

Nakon što se dim razišao, Željezničar je stigao do poravnanja. Igrala se 73. minuta, Blagojević je ubacio sa desne strane, a Zajmović udarcem glavom lobovao Kovačevića. Bila je to slaba reakcija mladog golmana Sarajeva.

U jeku napada Željezničara, Sarajevo je moglo doći ponovo do vodstva u 86. minuti. Nakon jednog kornera sa desne strane Adukor je promašio stopostotnu priliku.

Željezničar – Sarajevo 2:2 (Zajmović 21’ 73'/Tatar 15’, Rahmanović 39’)

Stadion Grbavica: Gledalaca: 10.000. Sudija: Haris Kaljanac. Žuti kartoni: Pavić, Čurjurić, Vranješ (Željezničar), Adukor, Rahmanović, Stanojević, Pidro, Mujakić (Sarajevo).

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Rodin, Stevanović, Pavić, Čurjurić (79. Arežina), Blagojević, Bogićević, Hajdarević (46. Vranješ), Zajmović, Jazvić (67. Veselinović), Krpić.

SARAJEVO: Kovačević, Dupovac, Pidro, Hebibović, Stanojević, Adukor, Rahmanović (71. Crepulja), Tatar (57. Halilović), Velkoski, Ahmetović.

Do kraja meča je bilo još nekoliko izglednih prilika na obje strane, ali bez golova, pa su gradski rivali podijelili bodove…

Čitaj još:   Sarajevo: Spas u frižideru sa besplatnim namirnicama...

 

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši