IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BABI SE U SNU SNILO: KARADŽIĆ I MLADIĆ, da služe kaznu u Srbiji ili RS-u!

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić najavio je pokretanje zahtjeva da Srbi osuđeni pred Haškim tribunalom izdržavaju kazne zatvora u Republici Srpskoj ili Srbiji…

BANJA LUKA: Region,Crna Hronika, Vijesti,, Zanimljivosti, subota 18.VIII. 2018, 10: 48…BABI SE U SNU SNILO: KARADŽIĆ I MLADIĆ, da služe kaznu u Srbiji ili RS-u!

“U međunarodim pravnim aktima upravo je definisano da lica na izdržavanju kazne treba da je izdržavaju bliže mjestu prebivališta i boravišta njihove porodice, što je veoma važno i zbog samih posjeta. Treba napomenuti da ima i znatan broj lica koja ne govore engleski jezik, što im umnogome otežava izdržavanje zatvorske kazne”, rekao je Kojić.

On je naveo da će Republički centar za istraživanje rata i ratnih zločina nastaviti da pruža pomoć timovima odbrane Karadžića i Mladića jer se, kako je naglasio, u tim postupcima ne brane samo oni, već i Republika Srpska.

Čitaj još:   NE PAMTE NI NAJSTARIJI U SARAJEVU: Oboren rekord 38,5 stepeni Celzijusa... (foto)

Treba podsjetiti da su slični prijedlozi i ranije stizali iz Republike Srpske ali su svi glatko odbačeni, pored ostalog i zbog činjenice da u manjem bh.entitetu presuđeni ratni zločinci uživaju status heroja.

 

http://iBalkan.net

Časna sestra napustila crkvu, konobariše i želi pjevačku karijeru… (video)

Časna sestra koja je postala pjevačka zvijezda poslije pobjede u Read more

Dnevni horoskop za 27. novembar 2022. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Komentariši