Recepti

Razlozi zbog kojih opada kosa…

Sve žene željele bi da imaju gustu kosu poput modela kuće Viktorija Sikret, ali u stvarnosti takve guste “grive” i nisu toliko česte…

ISTANBUL: Svijet,Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…subota, 15.09.2018…15: 59… Razlozi zbog kojih opada kosa…

Ako su uz opadanje kose vaši problemi i stalni umor i malaksalost, možda vam nedostaje gvožđe. Previše vitamina A može da uzrokuje opadanje kose, baš kako i premalo vitamina D…

Dermatolozi kažu da se u poslednjih desetak godina mnoge žene žale na opadanje kose u sve mlađoj dobi, što bi se moglo da se objasni stresom, ali i brojnim drugim uzorcima.

Dermatologinja iz poliklinike DermaLife dr. Nevia Delalle Lozica, objasnila je kako postoje brojni razlozi zbog kojih može doći do prorjeđivanja kose, kao i do ispadanja kose u kružnim arealima, koje se naziva alopecija areata. To je poseban oblik ćelavosti za koji je karakteristično žarišno ispadanje vlasi s nekih dijelova vlasišta.

“Multipla skleroza je sporo progredirajuća neurološka bolest koja može potaknuti poremećaje vlasišta. Ne treba zanemariti ni sezonsko ispadanje vlasi koje se javlja najčešće tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci, a i sve stresne situacije značajno utječu i na rast i kvalitetu vlasi”, napomenula je doktorica.

Ženama se obično kosa prorjeđuje na tjemenu, a vanjska linija ostaje netaknuta. Više o tome zašto je ispadanje kose tako često kod žena otkrila nam je i dr. Nevia Delalle Lozica.

Mnogi prilikom ispadanja kose posumnjaju na hormonalne poremećaje ili pak lijekve koje uzimaju. Opadanje kose kod žena može biti trenutačno i povezano s izmjenom godišnjih doba, ali ne smiju se zanemariti niti ozbiljnije dijagnoze.

 

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIC DANA: Nakon snažnog zemljotresa, Mujo nazvao pajda Franju u Hercegovini, da ga pita kako je, onda- urnebes… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! MOSTAR: Regija, Zanimljivosti, subota, 04, 05. 2024…17: 42……

3 sata ago

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

3 sata ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

6 sati ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

7 sati ago

This website uses cookies.