Razlozi zbog kojih opada kosa…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sve žene željele bi da imaju gustu kosu poput modela kuće Viktorija Sikret, ali u stvarnosti takve guste “grive” i nisu toliko česte…

ISTANBUL: Svijet,Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…subota, 15.09.2018…15: 59… Razlozi zbog kojih opada kosa…

Ako su uz opadanje kose vaši problemi i stalni umor i malaksalost, možda vam nedostaje gvožđe. Previše vitamina A može da uzrokuje opadanje kose, baš kako i premalo vitamina D…

Dermatolozi kažu da se u poslednjih desetak godina mnoge žene žale na opadanje kose u sve mlađoj dobi, što bi se moglo da se objasni stresom, ali i brojnim drugim uzorcima.

Dermatologinja iz poliklinike DermaLife dr. Nevia Delalle Lozica, objasnila je kako postoje brojni razlozi zbog kojih može doći do prorjeđivanja kose, kao i do ispadanja kose u kružnim arealima, koje se naziva alopecija areata. To je poseban oblik ćelavosti za koji je karakteristično žarišno ispadanje vlasi s nekih dijelova vlasišta.

Čitaj još:   ARLAUČE, MILE: Sinonim za Srpsku može da bude samo ZAPADNA SRBIJA, ako hoće, ići ćemo do kraja!

“Multipla skleroza je sporo progredirajuća neurološka bolest koja može potaknuti poremećaje vlasišta. Ne treba zanemariti ni sezonsko ispadanje vlasi koje se javlja najčešće tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci, a i sve stresne situacije značajno utječu i na rast i kvalitetu vlasi”, napomenula je doktorica.

Ženama se obično kosa prorjeđuje na tjemenu, a vanjska linija ostaje netaknuta. Više o tome zašto je ispadanje kose tako često kod žena otkrila nam je i dr. Nevia Delalle Lozica.

Mnogi prilikom ispadanja kose posumnjaju na hormonalne poremećaje ili pak lijekve koje uzimaju. Opadanje kose kod žena može biti trenutačno i povezano s izmjenom godišnjih doba, ali ne smiju se zanemariti niti ozbiljnije dijagnoze.

 

Čitaj još:   OČEKIVANO UEFA Evropa liga: Dva susreta Bešiktaša i Partizana bez gostujućih navijača...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši