Razlozi zbog kojih opada kosa…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sve žene željele bi da imaju gustu kosu poput modela kuće Viktorija Sikret, ali u stvarnosti takve guste “grive” i nisu toliko česte…

ISTANBUL: Svijet,Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti…subota, 15.09.2018…15: 59… Razlozi zbog kojih opada kosa…

Ako su uz opadanje kose vaši problemi i stalni umor i malaksalost, možda vam nedostaje gvožđe. Previše vitamina A može da uzrokuje opadanje kose, baš kako i premalo vitamina D…

Dermatolozi kažu da se u poslednjih desetak godina mnoge žene žale na opadanje kose u sve mlađoj dobi, što bi se moglo da se objasni stresom, ali i brojnim drugim uzorcima.

Dermatologinja iz poliklinike DermaLife dr. Nevia Delalle Lozica, objasnila je kako postoje brojni razlozi zbog kojih može doći do prorjeđivanja kose, kao i do ispadanja kose u kružnim arealima, koje se naziva alopecija areata. To je poseban oblik ćelavosti za koji je karakteristično žarišno ispadanje vlasi s nekih dijelova vlasišta.

Čitaj još:   MIJENJA SE VRIJEME SA LOŠEG NA GORE: Prognoza za naredna četiri dana...

“Multipla skleroza je sporo progredirajuća neurološka bolest koja može potaknuti poremećaje vlasišta. Ne treba zanemariti ni sezonsko ispadanje vlasi koje se javlja najčešće tijekom proljetnih i jesenskih mjeseci, a i sve stresne situacije značajno utječu i na rast i kvalitetu vlasi”, napomenula je doktorica.

Ženama se obično kosa prorjeđuje na tjemenu, a vanjska linija ostaje netaknuta. Više o tome zašto je ispadanje kose tako često kod žena otkrila nam je i dr. Nevia Delalle Lozica.

Mnogi prilikom ispadanja kose posumnjaju na hormonalne poremećaje ili pak lijekve koje uzimaju. Opadanje kose kod žena može biti trenutačno i povezano s izmjenom godišnjih doba, ali ne smiju se zanemariti niti ozbiljnije dijagnoze.

 

Čitaj još:   HOROR Nesreća u ZDK : Stariju ženu, pregazila dva automobila...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši