Ekonomija

DRAMA U HRVATSKOJ: Otoku LASTOVO, isključili telefon i internet, uskoro će i struju…

Račun Općine Lastovo ovršen je zbog izgubljenog sudskog spora koji datira iz 2011. godine, isključeni internet i telefon, a od ponedjeljka ne radi ni vrtić pa je tako 24 djece moralo ostati kod kuće…

SPLIT, LASTOVO: Hrvatska, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…15: 59… DRAMA U HRVATSKOJ: Otoku LASTOVO, isključili telefon i internet, uskoro će i struju…

Na Facebooku, piše tportal, pokrenuta je inicijativa kako bi se financijski pomoglo Dječjem vrtiću Lastavica, odnosno kako bi tete mogle dobiti svoj zarađeni novac, međutim tete to ne žele.

S druge strane, Osnovna škola Braća Glumac pod kojom je i vrtić, financira se iz državnog proračuna tako da su njihovi djelatnici primili plaću. No, predškolski odgoj financira se iz općinskog proračuna – koji je blokiran.

„Nakon što su nam isključeni telefon i internet došao je nalog da se isključi i struja. S predstavnicima HEP-a dogovoreno je da se to prolongira do 31. rujna. Nikome nije u interesu da se otok paralizira iako se to već dogodilo. Novca nema za predškolski odgoj, vatrogasce, javnu upravu… za sve one koji su korisnici proračuna.

Ako djeca ne odrade predškolski, ne mogu se upisati u školu“ kazao je načelnik općine Leo Katić.

Najveći apsurd u cijeloj priči je što je Općina Lastovo dug, na temelju kojeg će se blokirati sve javne službe otoka, platila još u veljači 2011. godine. Tada je općina društvu MGT d.o.o. na temelju sudske nagodbe koju su sklopili u prosincu 2010. godine uplatila iznos od 453.949 kuna.

Problem za sadašnju općinsku vlast, a kako se pokazalo uskoro i za cijeli otok i život na njemu, nastao je jer je MGT ustupio navedeni dug društvu Croatia Factoring d.o.o…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

BABA VIDOSAVA UBIJENA U JAVNOJ KUĆI: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, napala je PROSTITUTKA Silvija, poslije 12 godina izašla na slobodu… (foto, video)

UBISTVO U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU! Silvija usmrtila baba Vidosavu makroa, poslije 12 godina izašla…

32 minute ago

MAJ DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Danas pretežno vedro jutro, u Tuzli izmjereno 18 stepeni C, vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

U srijedu. 1. maja, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme u cijeloj Bosni i Hercegovini,…

56 minuta ago

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU: U epicentru, izmjereno 4,3 po Rihteru- ‘Zatreslo namještaj, zidove, mislila sam da će me regal poklopiti‘… (foto)

Srbiju je jutros pogodio potres jačine 4,3 stepena po Richteru... BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti,…

1 sat ago

ŠEKI Radončić: Oni su od danas naši krvnici… (foto)

Ostvarila se višegodišnja želja Aleksandra Velikog i Dritana Malog, BIA i GRU- a, Vanje i…

9 sati ago

Reisu- l- ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i vladika Grigorije smiruju tenzije: Mi smo sinovi zemlje Bosne… (foto)

Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima, da se pogledamo, da jedni drugima pomognemo da…

10 sati ago

DPS predao listu za lokalne izbore u Budvi… (foto)

Demokratska partija socijalista predala je listu `Budva može bolje!` Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste…

10 sati ago

This website uses cookies.