IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U HRVATSKOJ: Otoku LASTOVO, isključili telefon i internet, uskoro će i struju…

Račun Općine Lastovo ovršen je zbog izgubljenog sudskog spora koji datira iz 2011. godine, isključeni internet i telefon, a od ponedjeljka ne radi ni vrtić pa je tako 24 djece moralo ostati kod kuće…

SPLIT, LASTOVO: Hrvatska, Ekonomija, Zanimljivosti, Vijesti… četvrtak, 20.09.2018…15: 59… DRAMA U HRVATSKOJ: Otoku LASTOVO, isključili telefon i internet, uskoro će i struju…

Na Facebooku, piše tportal, pokrenuta je inicijativa kako bi se financijski pomoglo Dječjem vrtiću Lastavica, odnosno kako bi tete mogle dobiti svoj zarađeni novac, međutim tete to ne žele.

S druge strane, Osnovna škola Braća Glumac pod kojom je i vrtić, financira se iz državnog proračuna tako da su njihovi djelatnici primili plaću. No, predškolski odgoj financira se iz općinskog proračuna – koji je blokiran.

„Nakon što su nam isključeni telefon i internet došao je nalog da se isključi i struja. S predstavnicima HEP-a dogovoreno je da se to prolongira do 31. rujna. Nikome nije u interesu da se otok paralizira iako se to već dogodilo. Novca nema za predškolski odgoj, vatrogasce, javnu upravu… za sve one koji su korisnici proračuna.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Srpska CRKVA je išla prije vojske, ODGOVORNA je i za GENOCID u SREBRENICI (video)

Ako djeca ne odrade predškolski, ne mogu se upisati u školu“ kazao je načelnik općine Leo Katić.

Najveći apsurd u cijeloj priči je što je Općina Lastovo dug, na temelju kojeg će se blokirati sve javne službe otoka, platila još u veljači 2011. godine. Tada je općina društvu MGT d.o.o. na temelju sudske nagodbe koju su sklopili u prosincu 2010. godine uplatila iznos od 453.949 kuna.

Problem za sadašnju općinsku vlast, a kako se pokazalo uskoro i za cijeli otok i život na njemu, nastao je jer je MGT ustupio navedeni dug društvu Croatia Factoring d.o.o…

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   Hamdija Abdić Tigar, PORUČIO KOLINDI: Da nije bilo, nas i akcije na Plitvicama, bila bi vam granica "Karlovac- Karlobag- Virovitica..." (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši