Ekonomija

SIROTI TRAMP OHLADIO TEHERAN: Predsjednik Rohani je divan čovjek, ali ne planiram da se sastanem s njim!!!

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da “uprkos zahtjevima” nema planove da se sastane sa predsjednikom Irana Hasanom Rohanijem…

NEW YORK: Svijet, Ekonomija, Putovanja, Zanimljivosti,  Vijesti… SIROTI TRAMP OHLADIO TEHERAN: Predsjednik Rohani je divan čovjek, ali ne planiram da se sastanem s njim!!!

Donald Tramp je, međutim, signalizirao da je otvoren za eventualni susret u budućnosti…

“Uprkos zahtjevima, nemam planove da se sastanem sa iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem. Možda nekada u budućnosti. Siguran sam da je on apsolutno divan čovjek!”, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Iran se i dalje pridržava odredbi nuklearnog sporazuma postignutog s velikim silama 2015. godine i poslije povlačenja SAD, tvrdi IAEA.

U poverljivom izvještaju te Međunarodne organizacije za atomsku energiju distribuiranom zemljama članicama u koji je AP imao uvid, IAEA je navela da je Iran ostao u okviru ključnih ograničenja navedenih u sporazumu nazvanom Zajednički sveobuhvatni akcioni plan ( ili JCPOA, po engleskoj skraćenici ).

Ovaj zaključak donet je u trenutku kada drugi potpisnici historijskog sporazuma iz 2015. godine – Nhemačka, Velika Britanija, Francuska, Rusija i Kina- nastavljaju napore da spasu sporazum od kada je američki predsjednik Donald Tramp odlučio da u maju jednostrano povuče SAD iz njega…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

16 minuta ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

30 minuta ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

50 minuta ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

1 sat ago

Denijal GELJIĆ “Husein paša- Pljevlja”: Zabrinjava mural koji oslikava i podstiče, na stvaranje Velike Srbije… (foto, video)

Predsjednik nevladine organizacije "Husein paša- Pljevlja" ocijenio da uprava grada i dalje nastavlja sa pravljenjem…

6 sati ago

DAVOR Đenero: Biće kako Beograd kaže, jer crnogorska vlast ne donosi odluke samostalno… (foto)

Predsjednik Vlade Milojko Spajić ne može zagovarati temeljne zajedničke evropske javne politike, nego svoj opstanak…

7 sati ago

This website uses cookies.