Ekonomija

New York: BAKIR Izetbegović na prijemu kod Donalda Trampa…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao je prijemu u New Yorku, kojeg je organizovao predsjednik SAD Donald Tramp…

New York: Svijet. Ekonomija, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti… četvrtak, 27.09.2018… 17: 39… New York: BAKIR Izetbegović na prijemu kod Donalda Trampa…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao prijemu u New Yorku kojeg je organizovao predsjednik SAD Donald Tramp (Trump).

Prijem američkog predsjednika za šefove država i vlada je tradicionalno organizovan na marginama Generalne skupštine UN-a.

Predsjedavajući Izetbegović učestvovao je u radu 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

TREBA PODJETITI DA JE Bakir Izetbegović, danas u svom govoru rekao da Bosna i Hercegovina ostaje snažno posvećena očuvanju i jačanju ove organizacije, njenih vrijednosti i principa, njenog mandata i misije, njenog jedinstva, kredibiliteta i relevantnosti.
“U tu svrhu i u tom cilju, pozdravljamo i podržavamo reformu ove organizacije, kako bi glasovi svih njenih država članica postali podjednako zastupljeni i uvaženi u njenom radu i djelovanju. Uvijek i iznova se moramo podsjećati fundamentalnih vrijednosti i principa sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija koji otjelovljuju srž međunarodnog poretka. Ovi principi i vrijednosti jednako su relevantni danas kao i 1945. godine. Primarna odgovornost ove organizacije i svih njenih država članica jeste podrška i zaštita ovih vrijednosti i principa od modernih izazova koji ih duboko dovode u pitanje”, rekao je Izetbegović.
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Užasne vijesti: Tragedija u porodici poznatog košarkaškog trenera, PRIJAVIO NESTANAK SINA, onda je pronađen mrtav… (foto)

Trener je alarmirao policiju dan prije nego što je otkriven tragičan ishod... BEOGRAD: Srbija, Crna…

31 sekunda ago

‘Crnogorski štab’ u Foči: Kako se sumnja, svaki grad u Crnoj Gori ima na hiljade, onih koji su počinili zločine u Bosni‘… (foto, video)

Crnoj Gori predate hiljade stranica o učešću crnogorskih vojnka uzločinima u Bosni i Hercegovini... PODGORICA:…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 5. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan se…

3 sata ago

ĆAMIL Duraković objavio snimak sa SNSD- ovog skupa: Čulo se “OJ ĆAMILE NISI VIŠE GLAVNI, POBIJEDIO NAROD PRAVOSLAVNI’… (foto, video)

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković objavio je snimak o kojem je ranije govorio da…

4 sata ago

SVI ANALITIČARI SLOŽNI: “Zahvaljujući” ALEKSANDRU Vučiću u svijetu se govori SAMO, o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

O rezoluciji, čiji su formalni predlagatelji bili Njemačka i Ruanda, a među više od 20…

5 sati ago

This website uses cookies.