IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

New York: BAKIR Izetbegović na prijemu kod Donalda Trampa…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao je prijemu u New Yorku, kojeg je organizovao predsjednik SAD Donald Tramp…

New York: Svijet. Ekonomija, Putovanja, Vijesti, Zanimljivosti… četvrtak, 27.09.2018… 17: 39… New York: BAKIR Izetbegović na prijemu kod Donalda Trampa…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prisustvovao prijemu u New Yorku kojeg je organizovao predsjednik SAD Donald Tramp (Trump).

Prijem američkog predsjednika za šefove država i vlada je tradicionalno organizovan na marginama Generalne skupštine UN-a.

Predsjedavajući Izetbegović učestvovao je u radu 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a u New Yorku.

TREBA PODJETITI DA JE Bakir Izetbegović, danas u svom govoru rekao da Bosna i Hercegovina ostaje snažno posvećena očuvanju i jačanju ove organizacije, njenih vrijednosti i principa, njenog mandata i misije, njenog jedinstva, kredibiliteta i relevantnosti.
 
“U tu svrhu i u tom cilju, pozdravljamo i podržavamo reformu ove organizacije, kako bi glasovi svih njenih država članica postali podjednako zastupljeni i uvaženi u njenom radu i djelovanju. Uvijek i iznova se moramo podsjećati fundamentalnih vrijednosti i principa sadržanih u Povelji Ujedinjenih nacija koji otjelovljuju srž međunarodnog poretka. Ovi principi i vrijednosti jednako su relevantni danas kao i 1945. godine. Primarna odgovornost ove organizacije i svih njenih država članica jeste podrška i zaštita ovih vrijednosti i principa od modernih izazova koji ih duboko dovode u pitanje”, rekao je Izetbegović.
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši