Categories: Početna

Pregled turske štampe…

¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetit…

ISTANBUL:Regija, Vijesti, Putovanja, Zanimljivosti… petak, 28.09.2018… 10: 59… Pregled turske štampe…

DNEVNIK Star u vijesti pod naslovom ¨Erdogan: Želimo da Njemačka terorističku organizaciju FETO prizna kao terorističku organizaciju¨ prenosi da je predsjednik Erdogan, pred odlazak u trodnevnu posjetu Njemačkoj, napisao kolumnu za njemačke medije. Istakavši da od Njemačke očekuje podršku u borbi protiv terorističkih organizacija PKK i FETO, Erdogan je kazao da od Njemačke očekuju da FETO priznaju terorističkom organizacijom. Istakavši da Turska i Njemačka trebaju zajednički raditi kako bi se spriječio trgovinski rat, predsjednik Erdogan je kazao: ¨Neodgovorna politika SAD-a svijet vuče u trgovinski rat.¨

DNEVNIK Vatan u vijesti pod naslovom ¨EU se zahvalila Turskoj u vezi Idliba¨ prenosi da se Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjske odnose i sigurnost u pozdravnom govoru na temu ¨Kriza u Siriji¨ Turskoj i Rusiji zahvalila povodom sporazuma postignutog u Sočiju koji je spriječio nove masakre u Idlibu.

DNEVNIK Yeni Šafak u vijesti pod naslovom ¨Turska formira međunarodnu kompaniju za rudnike¨ prenosi da je zamjenik ministra energetike i prirodnih resursa Mithat Cansiz izjavio da će se formirati nova kompanija koja će se baviti pretragom i istraživanjem ruda u inostranstvu.

DNEVNIK Sabah u vijesti pod naslovom ¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetiti. Lista je pripremljena na osnovu iskustva zaposlenih u ovom časopisu i ankete u kojoj je učestvovalo 15 hiljada osoba. Na listi se nalazi i mjesto Kadikoy u azijskom dijelu Istanbula.

DNEVNIK Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Najstariji svjetski hram u Turskoj¨ prenosi da je Gobeklitepe, pronađeno prije 12 hiljada godina u Šanliurfi, privuklo veliko interesovanje svijeta u posljednje vrijeme. Ovo je prvi hram kojeg su sagradili ljudi. Gobeklitepe je ove godine uvršteno na UNESCO-vu listu svjetskog naslijeđa.

http://iBalkan.net

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

admin

Recent Posts

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

20 minuta ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

48 minuta ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

4 sata ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

4 sata ago

Elmedin Dino KONAKOVIĆ, poručio Aleksandru VUČIĆU: “Zaslužujete prezir, idemo u reviziju presude i naplatu ratne odštete” (foto, video)

“Pošto je Vučić ovakav mi ćemo na sve druge načine i dalje tražiti nadoknadu ratne…

5 sati ago

SREBRENICA- Šta donosi 2. maj; ALIJA Tabaković: Nema drame, ima doza straha kod Bošnjaka, ne podržavaju svi Srbi MILORADA Dodika… (foto, video)

U Srebrenici bi se, barem prema najavama predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, u…

5 sati ago

This website uses cookies.