IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pregled turske štampe…

¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetit…

ISTANBUL:Regija, Vijesti, Putovanja, Zanimljivosti… petak, 28.09.2018… 10: 59… Pregled turske štampe…

DNEVNIK Star u vijesti pod naslovom ¨Erdogan: Želimo da Njemačka terorističku organizaciju FETO prizna kao terorističku organizaciju¨ prenosi da je predsjednik Erdogan, pred odlazak u trodnevnu posjetu Njemačkoj, napisao kolumnu za njemačke medije. Istakavši da od Njemačke očekuje podršku u borbi protiv terorističkih organizacija PKK i FETO, Erdogan je kazao da od Njemačke očekuju da FETO priznaju terorističkom organizacijom. Istakavši da Turska i Njemačka trebaju zajednički raditi kako bi se spriječio trgovinski rat, predsjednik Erdogan je kazao: ¨Neodgovorna politika SAD-a svijet vuče u trgovinski rat.¨

DNEVNIK Vatan u vijesti pod naslovom ¨EU se zahvalila Turskoj u vezi Idliba¨ prenosi da se Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjske odnose i sigurnost u pozdravnom govoru na temu ¨Kriza u Siriji¨ Turskoj i Rusiji zahvalila povodom sporazuma postignutog u Sočiju koji je spriječio nove masakre u Idlibu.

Čitaj još:   JUTARNI PREGLED PISANJA Turske štampe...

DNEVNIK Yeni Šafak u vijesti pod naslovom ¨Turska formira međunarodnu kompaniju za rudnike¨ prenosi da je zamjenik ministra energetike i prirodnih resursa Mithat Cansiz izjavio da će se formirati nova kompanija koja će se baviti pretragom i istraživanjem ruda u inostranstvu.

DNEVNIK Sabah u vijesti pod naslovom ¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetiti. Lista je pripremljena na osnovu iskustva zaposlenih u ovom časopisu i ankete u kojoj je učestvovalo 15 hiljada osoba. Na listi se nalazi i mjesto Kadikoy u azijskom dijelu Istanbula.

DNEVNIK Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Najstariji svjetski hram u Turskoj¨ prenosi da je Gobeklitepe, pronađeno prije 12 hiljada godina u Šanliurfi, privuklo veliko interesovanje svijeta u posljednje vrijeme. Ovo je prvi hram kojeg su sagradili ljudi. Gobeklitepe je ove godine uvršteno na UNESCO-vu listu svjetskog naslijeđa.

http://iBalkan.net

JUTARNJI Pregled pisanja turske štampe 02.09.2018

Ni Arapi ni Rusi. Ovoga puta oni su u Turskoj" Read more

Pregled jutra, pisanja turske štampe 28.08.2018

¨Prošle godine smo u Tursku prevezli 8,8 miliona turista. Popunjenost Read more

Komentariši