IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pregled turske štampe…

¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetit…

ISTANBUL:Regija, Vijesti, Putovanja, Zanimljivosti… petak, 28.09.2018… 10: 59… Pregled turske štampe…

DNEVNIK Star u vijesti pod naslovom ¨Erdogan: Želimo da Njemačka terorističku organizaciju FETO prizna kao terorističku organizaciju¨ prenosi da je predsjednik Erdogan, pred odlazak u trodnevnu posjetu Njemačkoj, napisao kolumnu za njemačke medije. Istakavši da od Njemačke očekuje podršku u borbi protiv terorističkih organizacija PKK i FETO, Erdogan je kazao da od Njemačke očekuju da FETO priznaju terorističkom organizacijom. Istakavši da Turska i Njemačka trebaju zajednički raditi kako bi se spriječio trgovinski rat, predsjednik Erdogan je kazao: ¨Neodgovorna politika SAD-a svijet vuče u trgovinski rat.¨

DNEVNIK Vatan u vijesti pod naslovom ¨EU se zahvalila Turskoj u vezi Idliba¨ prenosi da se Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjske odnose i sigurnost u pozdravnom govoru na temu ¨Kriza u Siriji¨ Turskoj i Rusiji zahvalila povodom sporazuma postignutog u Sočiju koji je spriječio nove masakre u Idlibu.

Čitaj još:   Jutarnji pregled, pisanja turskih medija 16.08.2019... (foto)

DNEVNIK Yeni Šafak u vijesti pod naslovom ¨Turska formira međunarodnu kompaniju za rudnike¨ prenosi da je zamjenik ministra energetike i prirodnih resursa Mithat Cansiz izjavio da će se formirati nova kompanija koja će se baviti pretragom i istraživanjem ruda u inostranstvu.

DNEVNIK Sabah u vijesti pod naslovom ¨Kadikoy je mjesto koje se svakako treba posjetiti¨ prenosi da je britanski turistički časopis Time Out pripremio listu od 50 mjesta u svijetu koja se trebaju posjetiti. Lista je pripremljena na osnovu iskustva zaposlenih u ovom časopisu i ankete u kojoj je učestvovalo 15 hiljada osoba. Na listi se nalazi i mjesto Kadikoy u azijskom dijelu Istanbula.

DNEVNIK Hurriyet u vijesti pod naslovom ¨Najstariji svjetski hram u Turskoj¨ prenosi da je Gobeklitepe, pronađeno prije 12 hiljada godina u Šanliurfi, privuklo veliko interesovanje svijeta u posljednje vrijeme. Ovo je prvi hram kojeg su sagradili ljudi. Gobeklitepe je ove godine uvršteno na UNESCO-vu listu svjetskog naslijeđa.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   MITROPOLIT CRNOGORSKI MIHAILO U SREBRENICI: "Često se pitam da li su to radili ljudi ili zvijeri"
BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši