IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN ČOVIĆ: “Razgovarao sam s FAHROM Radončićem, scenarij postoji”!

Uusreo sam se sa Radončićem. Scenarij postoji, ko može biti partner što se mene tiče da bih ga ja mogao prihvatiti kao partnera”, rekao je lider HDZ-a Dragan Čović, izrazivši nadu da će za sedam dana razgovori biti privedeni kraju…

MOSTAR: BiH, Zanimljivosti, Vijesti: ponedeljak…19.11.21: 15: 58… DRAGAN ČOVIĆ: “Razgovarao sam s FAHROM Radončićem, scenarij postoji”!

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović kazao je danas na press-konferenciji nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, da bi BiH novo Vijeće minisstara mogla dobiti do kraja kalendarske godine.

”Kad je u pitanju srpski narod tu je sve iskristalizirano, kad je u pitanju bošnjački narod tražimo rješenja, nema koalicija – to su partnerstva koja treba realizirati. Informirao sam kolege o tome šta ja razgovaram, dogovorili i druge koji će pregovarati. To bi bio sažetak”, pojasnio je Čović danas.

Naglasio je da je HDZ preuzeo obavezu implementacije rezultata tamo gdje rezultati ”mogu biti implementirani”.

”Preuzeli smo obvezu kad smo ušli u kampanju da implementiramo Izborni rezultat tamo gdje može. Tamo gdje ne može je Dom naroda. Sve skupštine na županijskoj razini će biti zakazane u narednih 7- 8 dana. Što se tiče naših razgovora, mi smo s SNSD- om smo završili razgovore, dogovorili detalje, preuzeli određene obaveze. Što se tiče Federalne razine i državne razine, mi smo izbjegli definiranje datuma jer smo željeli imati tri partnera. Moguće je da novo Vijeće ministara dobijemo do kraja godine. Neće se puno ni u jednoj varijanti kasniti. Ono gdje vidim problem je Dom naroda. Imamo vrlo precizan stav, Izborni zakon mijenja se isključivo kroz parlamentarnu skupštinu”, rekao je on.

Otkrio je da je već održao sastanak s liderom SBB-a Fahrudinom Radončićem ne iznoseći detalje susreta.

Čitaj još:   DRAGAN ČOVIĆ NAJAVIO POVLAČENJE, nudi dva kandidata za novog predsjednika HDZ-a BiH...

”U subotu sam se susreo s gospodinom Radončićem. Scenarij postoji, ko može biti partner što se mene tiče da bih ga ja mogao prihvatiti kao partnera”, dodao je on izrazivši nadu da će za sedam dana razgovori biti privedeni kraju.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši