Crna Hronika

RATNO STANJE U UKRAJINI: Rusija jača vojsku na granici, prijeti TOTALNI RAT!!!

Ratno stanje je na osnovu odluke parlamenta u Kijevu stupilo u 10 od 27 ukrajinskih regiona koji se smatraju najpodložnijim eventualnom ruskom napadu i trajaće do 27. decembra…

KIJEV: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda…28.11.2018… 11: 33…RATNO STANJE U UKRAJINI: Rusija jača vojsku na granici, prijeti TOTALNI RAT!!!

U 10 pograničnih oblasti u Ukrajini jutros je u 9 sati po lokalnom vremenu stupilo na snagu ratno stanje koje će trajati 30 dana, a ukrajinski predsjednik Petar Porošenko upozorava na mogućnost rata sa Rusijom. Predsjednik Ukrajine izjavio je da je Rusija drastično povećala vojno prisustvo na granici s Ukrajinom i naveo da njegovoj zemlji prijeti “totalni rat” s Moskvom.

“Broj tenkova u bazama duž granice je utrostručen. Broj vojnih jedinica raspoređenih duž grnaice je drastično povećan”, rekao je sinoć Porošenko na televiziji, ne precizirajući pritom u kom periodu je do toga došlo. On je takođe, pozivajući se na obavještajne podatke, naveo da je povećan broj ruskih ratnih brodova u Azovskom moru kao i da je ruska vojska pojačala prisustvo na Krimu.

Prema njegovim riječima, od 2014. se na Krimu “utrostručio broj vojnika, upetostručio broj oklopnih vozila i skoro udesetostručila količina artiljerije”.

“Ne želim da neko pomisli da su ovo dječje igre. Ukrajina se suočava s pretnjom totalnog rata protiv Rusije”, naveo je on. Porošenko je izjavio i da je u nedelju, poslije zaplijene tri ukrajinska broda, pokušao da pozove ruskog predsjednika Vladimira Putina ali da nije bilo odgovora.

“Iste noći sam zahtjevao razgovor s ruskim predsjednikom Putinom. Nisam dobio odgovor. Zato sam morao da od (njemačke kancelarke) Angele Merkel zatražim da razgovara s Putinom o incidentu”, naveo je ukrajinski predsjednik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da “nije bilo telefonskog kontakta dva predsjednika”.

Zbog incidenta na moru i zaplijene tri broda s 24 člana posade Ukrajina i Rusija se nalaze u najžešćem sukobu tokom više godina, a Ukrajina je proglasila jednomjesečno ratno stanje u pograničnim oblastima…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

8 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

9 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

9 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

9 sati ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

10 sati ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

11 sati ago

This website uses cookies.